Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om prickar

Skrivet av Marie o Elina
Elina har till och från haft små ljusröda prickar i huden, inga utslag utan mer som minimala blödningar/ fräknar. Under dom senaste veckorna har dom ökat i omfattning, främst på underarmar och ben. Jag har ju läst inläggen om ITP nedan och påtalade det då jag visade prickarna för hennes läkare. Dom hade dock kollat blodvärden inkl koagulationsvärden för ca 14 dagar sedan och allt såg då normalt ut (då hade hon redan prickar, men inte så mycket). Så just nu avvaktar vi för att se om dom fortsätter att öka eller inte. Är det någon av er som har erfarenhet av liknande problem?
Svar på tråden: Fråga om prickar

Hejsan

Vad jag förstår så hade Linnéa låga värden redan när hon hade sina prickar som jag då trodde var fräknar så ITP är det nog inte, så fort värdena ökade över 40 så försvann fräknarna (man ska ha över 150). Kan tyvärr inte hjälpa dig mer än detta. Hur är det för övrigt med Elin? Många kramar till dig och lilla Elin och tack för svaret nedan. (Mina tjejer somnade innan lunchen men det har varit en jobbig natt för alla i familjen Linnéa hostat, jag kramat Linnéa och Agnes lyssnat på hostningarna.)
Skrivet av    LiAg

My har...

....också såna prickar. Ska på 1 års kontroll imorrn och tänkte kolla med läkaren då vad detta kan vara..?? My har haft det till och från sen i somras ( trodde först det var värmen..) My verkar inte lida av detta, men det ser lite kosntigt ut med dessa små prickar/blödningar under huden.. Återkommer imorrn efter läkarbesöket i denna fråga..
Skrivet av    Tina&My

Tack,

gör gärna det!!
Skrivet av    Marie o Elina

Det händer inte så mycket...

på \"sjukdomssidan\" tyvärr. Hon har fortfarande sitt höga tryck i lungkärlen, förstorat hjärta och syrgas dygnet runt. Undersökningarna (ultraljud etc) visar på små, små steg i rätt riktning men det går låååångsamt. Men annars är hon en riktig pärla! Glad för det mesta, utvecklas bra och har börjat förflytta sig (hoppandes på rumpan eller i gåstol) så nu går syrgasslangen som en tvättlina genom rummen :-)) Den stora utmaningen just nu är att försöka få hjälp från kommunen med alternativ barnomsorg. Vi har en tjej från neo som gärna vill vara \"dagmamma\" på halvtid men kommunen har ju inte direkt världsrekord i flexibilitet och snabba beslut :-((( Må så gott!
Skrivet av    Marie o Elina

Elina..

... verkar vara en riktig liten kämpe :-)) Vad kul att hon utvecklas bra och att inte hennes syrgas stoppar henne att röra sig... förstår att ni har det som en tvättlina genom rummen. Hoppas det löser sig med barnomsorg för Elina. Må gott. Tina & My
Skrivet av    Tina&My

Emil har också röda prickar

till och från, mest runt ögonen och i ansiktet. När han haft svåra andningsbesvär kommer de också - då var de bristningar pga ansträngningen att få luft sa läkaren, men Emi har dem även annars - ibland. Vet inte varför de dyker upp, de liksom kommer och går och verkar inte besvära honom på något sätt. Skönt att ni redan kollat värden och så och att allt var normalt!
Skrivet av    Lotta

Läkarbesöket..

...inställt!! Så jag kan tyvärr ej ge någon info kring prickarna. Läkaren ringde sent igår ( var´ej hemma) och bokade av. Men vi skulle snart få en ny tid så det är bara att vänta och se..
Skrivet av    Tina&My

Artiklar från Familjeliv