Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny elev...

Skrivet av Emil, lärare
Jag är klasslärare i en sexa. Nästa vecka kommer en ny elev till klassen. Jag undrar lite om tips på hur man bäst tar emot henne? Fick en ny elev i höstas men det var rätt lugnt. Han är den tysta typen och det märktes att han inte ville göra så stor affär av det hela. Men man vill ju ändå att den nya tjejen ska känna sig välkommen. Låta henne stå inför resten av klassen och presentera sig känns taskigt!:=)

Tips?
Svar på tråden: Ny elev...

Många nya

Jag arbetar i ett område där det är gasnka turbulent. Det kommer och flyttar elever varje termin. Jag brukar se till att det finns en namnad låda och en namnad krok, precis som alla de andra har, när eleven kommer så att de genast är \"en i gänget\". Så utnämner vi någon i klassen att vara \"fadder\" åt nykomlingen. Dennes uppgift är att ta hand om personen de första dagarna. Se till att de hittar till matsal och slöjd. Att den inte är ensam på rasten osv. Så mycket mre än så gör jag inte. Det är dock ganska viktigt vem man väljer till fadder.
Skrivet av    Sofia*

Prata med eleven

och lägg upp en gemensam strategi! När jag haft tillfälle att göra så har det varit det absolut bästa. Samtidigt får man chansen att lära känna eleven lite. Vissa vill göra storstilad entré med just den presentationen inför klassen som du beskriver :) Andra vill ta det lite lugnare. Fråga vad h*n tycker!
Skrivet av    MaNo

Tack för tipsen!*imt*

d
Skrivet av    Emil, lärare

Artiklar från Familjeliv