Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skillnad på Komet och COOP-utbildning

Skrivet av rådvill mor
Hej
Jag är ny här och undrar om någon vet om det är skillnad mellan föräldrarutbildningar Komet eller Coop. Har börjat en KOMET-utbildning igår som barnhab anordnar, men både jag och min man blev besvikna genom att den verkar mest rikta sig hur man fostrar barn rent allmänt. Psykologerna som höll i kursen, berättade att alla föräldrar som är anställd i Stockholms landsting får denna utbildning.
Vi hade hoppats mer på en utbildning hur man bäst kan bemöta och hjälpa sitt utåtagerande barn. Har dessutom för mig att jag läst att COOP-utbildningen riktar sig mer mot föräldrar med just utåtagernade barn.
Vore tacksam för svar så jag vet om det är någon mening att fortsätta kursen. Jag känner att jag lyckats bra med uppfostran på allamina barn, men "vanliga metoder" funkar inte så bar på vår lille son, jämfört som hans syskon
Svar på tråden: Skillnad på Komet och COOP-utbildning

Fråga

Jag ska nämnligen också gå den kursen (missade dock den första, informationsmötet) Var finns denna COOP i sådana fall? Ni bor inte möjligen i Farsta? Behöver inte svara om du inte vill :)
Skrivet av    Mi

hej...

jag kan inte svara skillnaden för jag har inte gått komet men jag har gått cope som anordnas av studsteamen.. jag har bara bra att säga om denna kurs den tar upp allt som vi som har utåtagerande barn möter dagligen. vad vill du veta? jag hade stora problem med min son innan kursen jag och min man fick massor med knep och instruktioner för hur vi ska agera i situationer och allt fungerade för oss. cope är väldigt intensiv kurs och läxor ges att öva hemma . det jag också tyckte var skönt var att man fick träffa andra i samma situation och byta tips och ideer samt skönt att se att man inte är ensam. kontakta mig om du undrar mer så ska jag försöka förklara. fridens liljor
Skrivet av    mamma a-k

Utbildningen heter COPE och

riktar sig just till föräldrar som har barn som av olika anledningar är s k utåtagerande. Det finns en annan liknande som heter Basic eller ibland kallas för Webster-Strattons modell. Jag kan tipsa om en bra bok som många haft nytta av. Den kan vara lite tungläst, men ta den i portioner! Den ger mycket bra förståelse av varför barnen beter sig som de gör och fantastiska tips om hur man kan hantera problemen. Den heter \"Explosiva barn\" och är skriven av Ross W Greene. Finns att låna på bibl och att köpa på nätet, t ex på adlibris eller Bokus.
Skrivet av    tanten

Bor ej i Farsta

..utan i norrland
Skrivet av    rådvill mor

Tack för svar!

Jag och min blev väldigt besvikan på Komet-utbildningen. Den fungerar visserligen likanade med att vi får ta del av hur barn agera och sedan ska vi ha läxor hem. Men samtidigt kände vi att detta riktar sig mot föräldrar i mer \"vardagliga\" situationer det gäller våra andra två barn. Jag vet längre fram ska man ta upp om poängsystem. Det har vi redan prövat och funkar ej, efterom allt måste vara så palnerat. Vår son ändå det som känns bra för honom, även om det ibland inte är alltid bra saker. Kanske har jag och min man dömt ut kursen för tidigt. Men psykologerna vi har som ledare vill samtidigt inte att vi ska utgå från vara barns diagnoser. Men hur ska vi annars göra, när vanlig uppfostran ej funkar?
Skrivet av    rådvill mor

Artiklar från Familjeliv