Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Undran

Skrivet av mamma36
Vår kille har gjort sig "känd" i skolan pga sina svårigheter. Han har haft massor med konflikter med andra barn.
Lillasyster som är 6 år har nyss börjat i förskoleklassen i samma skola. Hon kommer hem och berättar att många barn säger till henne att hennes storebror är dum. Hon blir ledsen och det gör så ont i mig när jag tänker på det.
Hur ska jag tackla det och vad svarar jag henne?
Är det någon med liknande erfarenheter som kan ge mig lite råd?
Svar på tråden: Undran

Har haft precis samma bekymmer

vi tog dels upp det med lärarna och dels pratade vi med syskonen. Försökte förklara att DE var bara barn och ansvaret för LillaMonstrets beteende var vårt problem, inte deras. Dels gav vi dem färdiga svar åt angriparna. OCh , givetvis, så berättade vi om LillaMonstrets svårigheter och berömde hans goda sidor.
Skrivet av    marib

Tack så mycket!

Min man har idag pratat med sonens fröken och hon skulle ta upp det med dotterns fröknar. Får jag fråga dig en sak, vad var det för färdiga svar du gav till dina barn? Det var ett jättebra tips, då behöver hon ju inte själv fundera på vad hon ska svara angriparna.
Skrivet av    mamma36

Oj, det berodde på vad jag visste de tjatade om

för ögonblicket. Men några av dem var -JAG har inget ansvar för mitt syskon. Har du något att säga ta det med mamma! och konskevent upprepa det. Inget kul då. -DET är inte min sak! ta det med mamma! -Det rör inte _mig_, ta det med mamma :-)
Skrivet av    marib

Tack!

Du har varit till stor hjälp.
Skrivet av    mamma36

Artiklar från Familjeliv