Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

är så sugen på en

Skrivet av EM med dotter
ergo eller en patapum när ja kikar på sjalar.nu. Vad är skillnaden mellan dem, nån som vet o kan förklara. Förutom priset. Är ergon värd så mycket mer eller är det hugget som stucket? Bekvämaste nu tycker ja o H att bära på ryggen men tycker sjalen är så bökig - särskilt när ja e själv. Den funkar bra på höften men de här ser så lätta ut, som en liten ryggsäck bara..
Svar på tråden: är så sugen på en

JAg har...

nya ERGO\'n och JA, den är underbar!!! Mycket bättre än den gamla faktiskt! Jag bär i min dagligen och det är som att ha en ryggsäck! Har dock inte testat patapum så den kan jag inte uttala mig om... Såg att knyte.se säljer ERGO aningens billigare än sjalar.nu om det är så att du beslutar dig för att köpa en! *tipsar*
Skrivet av    Sari

Patapum..

är väldigt, väldigt lik den \"gamla\" Ergon fast avskalad i modellen. Denhar alltså inga fickor. Enkel, snygg och billig. Den nya Ergon har jag inte provat så den kan jag inte uttala mig om. Har själv en patapum och den är jättesmidig.
Skrivet av    Tiz

Testat båda

Ja, jag har inte burit med Ergon, men jag äger en Patapum. Skillnaden är 1. Inget stöd för huvudet på Patapum, behövs bara om barnet sover i selen 2. Inga fickor på Patapum. Helt onödigt med fickor, dessutom tenderade selen tydligen att bli baktung om man använde den stora fickan på ryggen. 3. Ingen extra vaddering under höftbältet på framsidan på Patapum. Verkade skönt, men det var lite krångligt att få det att ligga bra på Ergon tyckte jag. 4. Inget pifigt Folkloreband på Patapum... Och så färgerna skiljer dem åt. Materialet är i det närmaste identiskt, liksom modellen. Priset är 450 för Patapum och 800 för Ergon (ungefär). Vi köpte vår från www.minimundus.se. De var snabba med leverans och har varit mycket trevliga att ha att göra med.
Skrivet av    Kaja & Jakob 040112

Jodå...

numera har även Patapum huvudstöd! Jättebra, och snyggt ;)
Skrivet av    Tiz

Inga problem...

att använda fickan på ERGO\'n tycker jag! Har nya modellen och den är mycket smartare än den gamla! Dessutom finns det ju både tyggsäck och en mindre handväska till! Jag är jättenöjd med min nya ERGO ohc fattar inte hur föräldrar överlever utan! ;)
Skrivet av    Venus

Ang priset

Iom att nya ERGOn har kommit så säljs den gamla (som du jämför Patapum med) för ca 600kr. Nya ERGOn tycker jag inte går att jämföra men är helt klart värt sit pris.
Skrivet av    Sterna m Robin -020814 o R -05

Hej!

Har du oxå investrat i en ny ERGO? Den är verkligen underbar tycker jag! :) Min är efter myckey velande plommon, men det var ett svårt val!
Skrivet av    Venus

Har testat båda...

... och av nån anledning så satt inte Ergon alls bra på mig... Jag fick det inte tillräckligt tight... Men Pataoumen är perfekt! Jag drar 36 i klädstorlek, ibland 34, det kanske är det. Så om du är pyttig skulle jag rekommendera att testa Patapumen... ! =)
Skrivet av    Mona

=)

skulle önska ja var lite pyttigare men ack nej... Tänk om man kunde få prova först o betsämma sig sen...
Skrivet av    EM med dotter

TACK ALLA även om ni

inte gör valet mycket lättare, de verkar bra båda två ;-) Lite snål som man är tänkte ja på patapumen eftersom de verkade så lika men kanske det är bra med en fick o lägga en extrablöja i om man inte ska så långt o slippa ta med sig väska.. Hmmm.. Finns det ingen stans man kan prova båda först o sen välja. Verkar bara finnas en typ av sjal i butikerna tycker ja eller så har inte ja hittat smultronstället..
Skrivet av    EM med dotter

Kostigt!

Jag har 32/34 i kläder (156 cm och 46 kilo) och jag har inga problem med att få till ERGO\'n! Den nya sitter iofs. ännu bättre än den gamla. Jag spänner avbärarbäldet långt ner, nästan ända nere på rumpan, och drar åt rätt hårt. Funkar jättebra ju!
Skrivet av    Venus

Smultronstället finns!

Om du ringer Tess på knyte. se så kan du få prova både nya ERGO och patapum! Gjorde jag och det blev en ERGO! :)
Skrivet av    Sari

Förstår det

Själv har jag 44 - 46 och jag drar åt min Ergo nästan maximalt! Visst är det konstigt?
Skrivet av    Cecilia m Juni & Tindra

Jag

har sett många prova båda selarna och det jag upplevt är att fra kvinnor som är smala över bröstrygg och axlar brukar Patapumen sitta bättre på, eller om man är kort och har ganska kort överkropp. Men som sagt, undantag finns ju.
Skrivet av    Ia med Anton, Ebba, Elias

tack

det ska ja göra.. vore ju toppen o kunna prova sig fram utan att behöva köpa hela registret först =)
Skrivet av    EM med dotter

Aha

Så det är en Patapum man ska ha om man är mager. DÅ ska jag se om jag inet kan testa nån till mannen. Som knappt kan ha ERGO eftersom han är så mager.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel

Okej, det är olika... =)

Hmm, det var alltså inte så enkelt som klädstorlek... Det är alltså smalhet över vissa delar av kroppen som gör det... Oh well, jag kan skicka ett kort på mig, så kan man titta - om man ser ut som jag, så sitter Patapumen bättre än Ergon... =)
Skrivet av    Mona

Om du bor nära Tidaholm

så gå in på Minimundus, hon har bägge o jag var där i förra veckan o provade;) Det blev en Patapum o jag är kanon nöjd:)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

nje

ja bor ju i sthlm men om ja får fråga varför valde du patapum? Jag tycker den ser mjukare ut men då har ja ju bara tittat på bilder på nätet.. Hade nästan bestämt mig för en ergo men velar än...
Skrivet av    EM med dotter

Mest priset

jag är inte så mkt för massa special grejjer liksom. Jag provade den äldre Ergon. Det är precis samma sele fast ergon har två fickor. På ergon gick det dessutom inte att ta bort huvudflärpen, vilket faktiskt utgör en fara! Sen var Patapum snyggare enligt min mening;) Men du kan få prova min Patapum om du vill?? KRam Emma
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Neje!

Nya ERGO är _mycket_ skönare än den gamla!!! :)
Skrivet av    Venus

Jo men det var inte den jag provade;)

O vi är inte rika för fem öre.....o så mkt pengar har jag itne att lägga ut;)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Artiklar från Familjeliv