Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min 4-åring kissar på sig..

Skrivet av Lina78
Hej, jag e ny här o vet inte riktigt hur det här funkar, men ni får ha överseende..*ler*
Jo, det e så här att jag har en 4-årig kille, som har varit blöjfri sen han var 2 år, men har börjat kissa o bajsa på sig. Det har blivit värre under den senaste veckan, då det även hänt några "olyckor" på dagis, vilket aldrig hänt tidigare. Idag o igår tex, då kissade han i byxorna 3ggr o bajsade på sig 1gång.. Vad ska man göra o vad kan det bero på?.. Nån som har något bra förslag eller tips??... Tycker synd om honom, det måste ju vara förnedrande för honom om ngn ser att han har kissat på sig..
Svar på tråden: Min 4-åring kissar på sig..

Har det hänt något?

Det kan bli så där om det hänt något i barnets liv. Min väninnas son började göra i byxorna när föräldrarna skulle skiljas. Har det hänt något som kan ha satt sig på psyket på något vis? Något som gjort honom rädd, orolig, nervös..? Det måste inte vara så, det kan ju vara ett tillfälligt bakslag bara också. Men personligen skulle jag ta det säkra före det osäkra och verkligen fundera på om det finns något som kan ha gjort att barnet inte mår riktigt bra. Ring BVC också, de kanske kan ge dig bättre svar än jag kan.
Skrivet av    Stina

Spontant

så låter det lite som om något hänt som påverkar honom. tror inget på att man bara får denna sorts bakslag så här långt efteråt.(blöjfri i 2 år) Kolla upp vad som kan orsaka och nöj dig inte med mindre! kanske har någon varit dum mot honom? Försök prata med honom och se om du kan luska fram vad som tynger honom. Kram till lillkillen!!!
Skrivet av    Marina

Jo, det e möjligt...

Hans pappa o jag separerade för ca2 år sedan o pappan har inte brytt sig så mycket om Anton. Vännerna går före o så. Anton vill inte prata med honom i telefon, han vill inte sova över hos honom. (Har fått hämta honom mitt i natten där, för ca 1månad sen, stor gråtandes) Nu har han träffat sin pappa 5-15min/dag, Måndag, tisdag o onsdag..Det e vad hans pappa kunna undvara för honom av sin dyrbara tid. Senare under dan har Anton både kissat o bajsat i byxorna. Jag sa till pappan nu sist att vi inte kommer åka o träffa honom mer på ett tag, för att Anton inte mår bra av att träffas så korta stunder o det gick han glatt med på utan invändningar eller frågor.. Anton säger till mig o till sin mormor:\"Pappa vill inte ha mig, pappa bryr sig inte om mig, jag vill inte vara hos pappa\" Men när vi åker till pappan, e han jätteglad..??? Anton har oxå sagt, efter den gången han skulle sovit där, :\"Pappa gjorde så på mig\" (o så slår han sig själv i ansiktet) \"D e dumt\", \"Jag tycker han e dum\".. Vad ska jag som mamma säga? Jag försöker vinkla o vrida o säga att pappa bryr sig visst osv, men jag vet inte om jag tror på det själv längre... *suck*
Skrivet av    Lina78

Antar att..

..det e hans pappa som e problemet...*suck* Jag skrev ganska mycket om det som svar till Stina... Du får gärna läsa där.. Tack så mycket för tipset, det e mycket uppskattat... Det e svårt att avgöra vissa saker när man e helt ensam... Jag har försökt fråga honom om han har ont i snoppen när han kissar, om han har ont i magen, om han e ledsen över ngt, om det är något som får honom att inte må bra... Men oftast svarar han bara \"nä\" o \"jag vet inte\".. Jag tycker så synd om honom... Vill så gärna hjälpa honom, men jag kan inte, så länge jag inte vet vad som e fel, eller vad som finns att göra... Tack..
Skrivet av    Lina78

Artiklar från Familjeliv