Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga ang Zantac och naturläkare

Skrivet av Sanna med Fabian
Nu har Fabian haft sin Zantac i tre månader och vi ska försöka minska, i och med att kräkningarna blivit så mycket bättre. Man vill inte att han ska ha medicinen om han inte behöver den.

Nu när jag skulle ta bort den valde jag att ta bort kvällsdosen, eftersom vi vill att det ska vara smidigt på dagis. Effekten kom efter två dagar: diaree i massor. Det har hållt på så nu i tre dagar. har försökt att stoppa det med blåbärspuré i knappen tillsammans med gröten som vi gör ännu fastare för att få stopp på det.

Sjuksköterskan sa att en biverkan av zantac är diarée men det är ju när man sätter in den. När man tar bort eller minskar mängden påverkas ju också tarm och magfloran, så det kanske är pga detta i alla fall. Man funderar ju på magsjuka och annat.

Är det någon som har erfarenhet av detta?

Nästa tanke är att jag ska öka zantacen igen, för i natt har vi suttit uppe i tre timmar. han fick ut diarée på sin såriga rumpa två gånger och satt i min famn och ulkade i två omgångar vardera 1,5 timme. Vi har inte haft en sådan natt sedan vi fick Zantac.

Igår var jag hos en naturläkare, för min del, och jag frågade hur man kunde behandla en sådan liten med magkatarr. hon tipsade om att en liten bit ovanför naveln sitter ett område (ca två fingrar upp, av hans egna fingrar - känns lite gummi aktigt) där ska man massera lite åt båda hållen. Den punkten ska tydligen även kunna påverka hans förmåga att kunna äta - sedan är det upp till var och en att tro på det eller ej.

Jag har faktiskt varit med Fabian hos en zonterapeut förut... och det hjälpte just då... nu ska jag prova själv.
Svar på tråden: En fråga ang Zantac och naturläkare

Ingen erfarenhet av..

Zantac på det sätt du beskriver. jag är bara lite fundersam till varför man har valt att ordinera just Zantac eftersom alla läkare jag varit i kontakt med röranderefluxer och kräkningar varit överens om att Losec och Lanzo är mycket mera effektiva som mediciner och har färre biverkningar. Båda dessa går utmärkt att ge i såväl nässond som peg/knapp. Ang naturläkare.. Go for it.Det kan knappast bli sämre. Jag har själv sökt alternativa metoder och vi har på sätt och vis haft mer hjälp den vägen än av den traditionella vården. Min kiropraktor upptäckte att Victoria hade en låsning mellan flera kotor. Detta korrigerades under en serie behandlingar. Vips så blev hon bättre på att hålla balansen och kunde gå vidare i sin motoriska utveckling som varit så långsam att vår läkare skickade henne till sjukgymnast för en bedömning. Kram.
Skrivet av    Gabrielle med Victoria

En fråga...

vilka biverkningar anser de att Zantac har? För detta fungerar för oss, vi har satt in det igen på full dos och ska försöka dra ner på det väldigt långsamt. fast nu tror man ju då att Fabian har magkatarr som retats fram genom alla kräkningar han har haft. Vet du hur Losec och Lanzo fungerar i förhållande till Zantac, tänker om man kanske skulle be att få prova något annat i stället. Tack för dina tankar...
Skrivet av    Sanna m Fabian

Artiklar från Familjeliv