Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag har tappat tålamodet

Skrivet av Ledsen anonym
jag gav min son en örfil i morse!
usch jag ångrar mig så.
Men han skriker konstant på mig, sparkar, lyssnar inte. trotsåldern vid tre.
men han är fortfarande barn och jag ska lära honom rätt och fel men idag misslyckades jag!
Svar på tråden: jag har tappat tålamodet

Alla gör det ibland.

Ja, misslyckas på ett eller annat sätt alltså. Vi, föräldrar, är inga övermänniskor tyvärr - även om man ibland skulle vilja det. Det händer att vi också tappar kontrollen, även om vi inte borde... Visst är det inte bra att du gav honom en örfil - men det låter på dig som om det var både första och sista gången och det är det allra viktigaste. Stor kram till dig! Gå inte under i ågren-träsket nu, du...
Skrivet av    kristin

tack

för dina ord.. det behövdes.. jag har aldrig lyft handen på honom, och jag tappar aldrig tålamodet. Det har varit en jobbig dag (efter händelsen) för min del! Jag väljer hellre en \"jobbig\" dag med lillkillen än att må så här igen.
Skrivet av    ledsen anonym

Ledsen anonym...

Alla kan misslyckas ibland, det kan jag skriva under på. Men gränsen går vid att slå. något är fel om du förlorar kontrollen på det sättet. Kanske behöver du avlastning? Samtal med BVC-psykologen (du behöver inte säga att du slagit men att du behöver råd). Eller ring en föräldratelefon anonymt. Din son kommer fortsätta testa dig och du måste lära dig att hantera det. Gå hellre undan ett par minuter om du är så arg att du inte kan behärska dig. Lär dig av det som hänt, förlåt dig själv och lova att det aldrig mer kommer hända. *styrkekram*
Skrivet av    -Sara-

Var noga med att...

be om förlåtelse. Alla kan göra misstag men en örfil är verkligen att gå över gränsen. Om du känner att det kan hända igen tycker jag du ska kontaka bvc för att kanske få hjälp med din son.
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

Jag förstår dig ....

mitt tålamod tryter allt som oftast när jag har med min 3 åring att göra. Hennes dagar går ut på att trycka på de rätta knapparna och irritera mig. Det fullkomligt kokar inom mig och visst har jag tagit tag i henne rejält många gånger. Samtidigt är jag väldigt noga med att tala om för henne varför jag blivit så arg och att jag gjorde något dumt. Ber om förlåtelse och erkänner att vi inte är mer än människor. Det är en viktig lärdom att mamma och pappa också kan göra fel. Alla tappar vi tålamodet med våra barn någon gång och gör något överilat. Det VIKTIGASTE är att vi erkänner att vi gjort fel och ber våra barn om förlåtelse.
Skrivet av    Cagu

OT: Hej Pepparkakan!

Jag har *ropat* efter dig inne i vår ankomstgrupp 0507. Har saknat dig där! Hoppas att du och dina små killar mår bra och att allt är väl med magen! Lycka till och var rädd om dig! Hälsningar Stina med Albin, Nils och bebis i juli
Skrivet av    Stina

Åhh, vad gulligt att...

du tänkt på mig! Vi mår finfint allihopa. Tiden går så fort med två smågrabbar så jag glömmer nästan bort att jag är gravid :o)
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

vill bara påpeka...

att \"alla\" gör inte det ibland... Har man kommit till en sådan gräns att man slår sina barn då behöver man hjälp, och det är ngt man borde insett tidigare. Att slå ett barn är oförlåtligt oavsett vad barnet gjort!! Se bara till att lära dig av det så det absolut aldrig händer igen. Man säger ju till kvinnor att de ska gå efter första slaget...men vart ska ditt barn gå??
Skrivet av    ulrika

Artiklar från Familjeliv