Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skrikande till sömns

Skrivet av Milly
Min son gör likadant. Han skriker så fort man lägger honom i spjälsängen och fortsätter så. Vi bär oxå på honom för att han ska somna. han gör det o sen lägger vi honom i sängen och han sover vidare (vilket ju är bra, fast det är jobbigt att knalla runt).

Jag fick tips om Anna Walhgren, hon skriver om att ex. somna barn. Det ska vara mycket mat till de små, mer än vi vuxna tror. De skriker för att de måste överleva. De vet inte att de får när de vaknar. A Walhgren skriver om amning och hur du sen vagnar eller buffar dina barn till sömns.

Jag provar för tillfället att "vagna". Det går ut på att köra vagnen fram och tillbaks i din armslängd och sluta med ett litet knyck när du drar tillbaks vagnen och skjuter fram den. När barnet lugnat sig lugnar du ner tempot och innan barnet somnar (precis börjar somna) slutar du "vagna" så barnet själv får somna. Vaknar barnet igen börjar du om på nytt. Det finns litteratur coh även på internet om detta.

Hoppas ni förstod för det blev kanske lite rörigt. Annars får jag förklara på nytt. Det är ju värt att prova tycker jag i alla fall. Det är så jobbigt att höra sonen skrika. Läs även om amningen för det är tänkvärda bitar.
Ska bara tillägga att napp tar han inte heller, då blir han bara ännu argare. Men en snuttefilt har han alltid för att få in en trygghet med den.
Svar på tråden: Skrikande till sömns

svaret....

för oss har varit sjalen!!!! Elliot vill oxå bli buren vilket är sundt tycker jag, och med sjalen är jag fri att göra andra saker än att bara gå och vagga honom. Han somnar som en gris och oftast är de inga som helst problem att lägga ifrån mig honom.. Har aldrig läst AW, tycker hon verkar helknäpp måste jag säga - hon förespråkar väl 5 min metoden + att hon tvättade sin sons mun med tvål när han sa fula ord...
Skrivet av    -Johanna o co-

jag har läst

AW. jag tycker hon har en hel del erfarenhet o tankar man kan ta till sig. och mycket tex sova på mage metoden som jag inte gillar. bära gosiga barn är räddningen! hur kunde jag klara mig utan m e andra barnen?
Skrivet av    Li m Amanda+ 3 till

Hej på dig!

Vagna funkar rätt så bra här ibland. Oftast så vaknar han när man slutat vagna, det är viktigt att vagna lite ryckigt har jag märkt! Det är enda gången han inte skriker sig till sömns. Han skriker sig till sömns i bärselen också. Han skriker ibland sig till sömns ivagnen också, annars är den det ENDA som funkar, alltså där han inte skriker sig till sömns varje gång. Det tär på krafterna och det är jobbigt att bär och bära när han oftast skriker då också. Tack för ditt svar och dina tips!!!
Skrivet av    Cittra med liten pojke

Artiklar från Familjeliv