Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips vid jobbig tandborstning etc

Skrivet av Lillan
Det kommer regelbundet inlägg om tandborstning och om hur jobbigt det är att tvinga sina barn att borsta tänderna under skrik och gråt. Jag hör till dem som inte tycker att man kan pruta på tandborstningen, speciellt som jag själv har superdåliga tänder och hade mycket hål när jag var liten.

Nu har jag ett tips: boken "Emma går till tandläkaren". Vi har läst den jättemycket och nu borstar Emil tänderna för han vill inte få bruna fläckar som Emma hade fått.

Samma hjälp har vi fått av "Totte går till doktorn". Emil blev fullständigt vansinnig bara vi kom in i väntrummet men efter Totte så kan vi prata om vad hjärtat och lungorna säger, och att Totte säger "Aj!" när han får spruta osv. Det har gjort doktorsbesöken oändligt mycket bättre.

Nu läser vi "Emmas dagis" och Emil säger att han vill börja på dagis. Vi blev lite paffa och betonade att Mamma kan ju inte följa med, varpå han sa med självklarhet "Mamma kommer och hämtar Emil efteråt!".
Svar på tråden: Tips vid jobbig tandborstning etc

totte går till doktorn

ger mig barndomsminnen - jag kommer ihåg att den var sååå spännande!
Skrivet av    filur72

Tack för bra tips, här kommer ett till:

Vår sexåring kom bara för några dagar sedan på att hon ville prova att borsta med eltandborsten. (Hon har inte velat förut.) Och så klart ville lillasyrran också prova. Och de tyckte båda att det var jättekul - det killar i munnen. Lillasyrran är alltså 22 månader och gillar INTE tandborstning i vanliga fall. Nu är det dock så att eltandborstar inte rekommenderas för barn under fyra år. Men jag har frågat vår tandhygienist och hon sa att det är bara bra, även för mindre barn, förutsatt att det är en vuxen som borstar. Så det rekommenderar jag att testa, speciellt om barnet visar att det är intresserat av någon annans eltandborste.
Skrivet av    Vildänglarnas mamma

Artiklar från Familjeliv