Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni (om någon) som bär två barn.

Skrivet av Blivande tvåbarnsmamma
Hur bär ni? Hur mycket klarar man av att bära och hur länge?
Har en tjej på 10.5 kg och är gravid i vecka 16, väger själv ca 52kg, hyfsad kondition och har starka rygg och magmuskler. Jag är van att bära min tjej i ett par timmar långpromenad i vävd sjal. Funderar sedan på att komplettera med ringsjalen till knyttet på magen. Min ryggknytning går inte över min mage så jag skulle ju kunna ha ringsjalen under så behöver barnen trängas i samma tyg.
Vad tror ni? Är jag helt ute och cykklar eller? =D
Hur mycket kan man bära procentuellt av sin kroppsvikt? En 15-20 kg borde jag väl klara?
Alternativet är att ha pulka på vintern och helt enkelt köpa cykel till flickan till våren.
Kan tilläggas kanske att vagn inte är ett alternativ för mig.
tacksam för svar.
Svar på tråden: Ni (om någon) som bär två barn.

Jag...

har ingen vagn men skulle aldrig orka bära båda barnen samtidigt! Stora tjejen får vackert gå själv, och det har hon gjort sen hon var 20 månader och lillasyster föddes! Ska vi ut på heldagsutflykt är vu ju oftast två så då kan man bära varsitt barn. Har funkar super för oss i alla fall! :)
Skrivet av    Venus

Har burit två några gånger

Jag har ju bara ett barn, men har å andra sidan en systerdotter som hälsar på ibland. Och då har hon fått bli buren! Hon är tre år äldre än Celia, och när jag bar dem var de 1 och 4 år gamla. Då bar jag Celia, ettåringen, fram på magen i långsjal och fyraåringen bak på ryggen i Ergon. Och det gick hur bra som helst. Celia var iofs. ett ganska lätt barn, men hennes kusin är istället rättså tung. Tror väl att jag bar lite mer än 25 kg barn och väger själv 60. Visst, det var tungt och jag bara bara de stunder då fyraåringen inte orkade gå längre (under långa utflykter), men det gick.
Skrivet av    -Tessie-

korta stunder

Jag burit två barn kortare stunder. Då bär jag Tova på ryggen i ryggsäckknytning och Torkel på magen i ringsjal. Men jag tycker det är läskigt att bära två eftersom det inet går att skydda båda om man faller och risken för fall är större med två barn.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel

Tack för svar!

Jag tar nog och provar i alla fall, det blir ju vår/sommar så det kanske är lättare då. (jag slipper både ramla och svettas). Det är klart att min flicka kan gå mer och mer men långpromenaderna unnar jag henne sjalen och närheten. Vi får väl börja gåträna långpromenader redan nu kanske. =D Tack för svar!
Skrivet av    Blivande tvåbarnsmamma

Har burit två några gånger

Nyfödd och lätt Elliot fram i den elsatiska långsjalen och Viktor, drygt ett år och ca 10 kg, bak i den hemsydda bärselen. Funkar förvånandsvärt bra och hade jag en bättre bärsele skulle jag gärna bara så oftare. Är man bara tränad så kan man nog bära mycket av sin kroppsvikt länge bara den är jämnt fördelad och inte ger någon snedbelastning.
Skrivet av    Pallas

Artiklar från Familjeliv