Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp,

Skrivet av otur
har skickat iväg massor med ansökan med meritförteckning, där jag i meritförteckningen har upptäckt ett ord jag stavat fel. Detta har jag upptäckt i efterhand. Jag har ju använt stavningskontrollen, men den hittade inget fel! Inte lita mer på stavningskontrollen. Det är kontorsjobb jag har sökt. Nu vill väl ingen anställa mig. Ledsen är jag.
Svar på tråden: Hjälp,

Jag tror inte

att ett jobb hänger på en felstavning.
Skrivet av    Signe

Tack, men

jag har läst att så är det. Den minsta lilla felstavningen så åker ens ansökan i papperskorgen! Buh.... En kontorist som inte kan stava ordentligt... Det var bara ett ord felstavat...
Skrivet av    otur

Visst KAN det vara så att de...

letar efter en ynka felstavning för att ha en anledning att sålla bort någon. Men är man seriös när man rekryterar, så måste man ju se till helheten. Det beror kanske på vilket ord som är felstavat också. Ofta när man läser ansökningar, så är man ju intresserad av att se hur väl en ansökan motsvarar kravprofilen. Det första man tittar efter är ju inte om folk stavat allt rätt. Ok, om det mesta är felstavat, så reagerar man ju, men är det bara ett ord, kan det ju vara så att man inget märker. I alla fall inte i första skedet.
Skrivet av    Cicci

ingen fara...

... jag läste en ansökan där det stod... i Skansen mellan två jobbb och hans försvann snabbt, men den var verkligen FULL av stavfel, men att skriva Skansen istället för skarven.
Skrivet av    \\Thomas

Vad var det för ord då?

Alltså, var det ett väl synligt ord? Var det ett väldigt enkelt ord? Slant du bara med fingrarna? Ett vanligt litet slarvfel kan man nog se mellan fingrarna, men om man stavar käpprätt åt helsike så skulle nog jag reagera värre... vem som helst kan stava fel, även den värste språkpolis! Inte oroa sig! =)
Skrivet av    NM

Artiklar från Familjeliv