Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Full planering inför 5-årskalas

Skrivet av ^^N^^
Det blir maskerad. Och kalasets tema ska utgå från hans maskerad kläder. Och han blir pirat/sjörövare..
Så hittils har vi köpt döskalle flagga en stor att ha på vägen, gjort skattkartor som vi ska hänga upp i hans rum som kan tas ner för lek. Godispåsar inslagna som paket ville sonen ha, för pippi brukar ju ge bort paket när hon fyller år och i pippi finns det ju sjörövare.. Sen har vi sytt en tygpåse till sonen där han har sina guldmynt.. Döskalle ballonger + lite mer färgglada ballonger ville han ha.. serpentiner i guld..
Själva dukningen blir med vit duk och vita tallrikar.
Tårtan har vi lite problem med, innan han kom på sjörövartemat så ville han ha en tågtårta. Men nu är han nog lite missnöjd med det eftersom han inte kan koppla ihop tåg med sjörövare.. Vi har inte råd att köpa färdig tårta så det måste vara något enkelt att göra själv.. Och en tårta som består av mycket grädde, det är det han tycker om bäst på tårtan.. Förslag?
Finns det mer man kan göra i dekorationsväg, någonting mer till pirattemat. Sonen är inte nöjd. Han tycker det är lite lite.. Och det kan vi nog hålla med om men vad mer??
Vita duken och vita tallrikarna kommer vi inte ändra på, men kan man göra någonting mer så det blir mer sjörövaraktigt eller vad man ska säga..??
Det är 7 dagar kvar till kalaset..
Svar på tråden: Full planering inför 5-årskalas

Svärdtårta

Kan ju inte vara så svårt att göra om man skär lite sockerkaka samt låter klingan på svärdet vara vit grädde och handtaget något chokladigt kanske? Sen kan man ju smycka handtaget med godis...
Skrivet av    Sjörövare

hmm ja det ska jag ta och fundera

på, fler ideer?? Svärdtårta hade jag aldrig kommit på själv.. tack..
Skrivet av    ^^N^^

ni kanske kan äta

kycklinglår, det äter man ju med händerna så det är väl väldigt piratigt
Skrivet av    christina

Vi hade pirat party

och tartan bestod av vanlig rund gradd tarta som jag hade dekorerat med guldpengar (choklad) runt om och pa hade jag stallt nagra plast pirater, skattkista och palmer som dekoration. Mycket uppskattat av barnen.
Skrivet av    Anonym

Kolla in..

http://www.kalaspinglan.se/ Där finns tårtdekorationer - bland annat sjörövartema. Lycka till, det låter som ett jättekul kalas.
Skrivet av    Mari

Ja det blir ju enkelt..

ska nog köra med det...
Skrivet av    ^^N^^

Artiklar från Familjeliv