Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tätt mellan barn..

Skrivet av Ylva med barn
Väntar tillökning lagom till sonen fyller två.
Vi har precis köpt en sulky till honom.
Visst borde jag klara att ta bebisen i sjal o storebror åker sulky?
Jag menar istället för tvillingvagn eller ståbräda till liggvagn.
Svar på tråden: Tätt mellan barn..

Hej

Jag brukar inte skriva härinne, men läser en del. Jag fick min lille kille när dottern var två. Han åkte enbart sjal det första halvåret och ganska mycket även sen, men jag promenerar 4-7 km nästan varje dag och min dotter som nu är 3 går fortfarande inte själv _hela_ vägen så i våras köpte jag en billig syskonvagn ändå. 2100 kronor, lättkörd och lätt att få in i bilen. (graco duorider) Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, att det beror på hur mycket du är ute och går. Enbart sjal + enkelvagn fungerade inte för mig när sonen blev ett halvår, men fram till dess var det suveränt! Även om folk undrade varför jag lämnade bebisen hemma när jag gick ut. På fullt allvar fick jag den frågan när han satt och sov under jackan :-D
Skrivet av    Lajla ~Tilde & Filip

Vi har också

två år mellan våra barn, lillflickan är nu 3 månader och vi bär henne ofta i knytsjal. Dock bara när hon ska sova för hon gillar inte den när hon är vaken. Jag tycker det är lite knepigt att köra vagn samtidigt som jag har flickan i sjalen. Hållningen blir så onaturlig om man ska undvika att hon stöter i handtaget på vagnen. Ska försöka ha henne på ryggen i ergon när hon blir tillräckligt stor för det, men har också köpt en dubbelvagn för att vi alla gillar omväxlingen och måste spara ryggen lite. Har dock inte provat den än, hon är lite för liten för att sitta stadigt.
Skrivet av    Lillan

Absolut!

Jag har 20 månader mellan mina barn och har ingen vagn alls. Har inte använt syskonvagn heller.
Skrivet av    Venus

Det funkar utmärkt!

Så kör vi:) Ilband om vi sitter o fikar o lilleman somnar o Elma är runt o springer;) Då ligger han på sittplattan på sulkyn o sover:)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Går aldeles utmärkt...

vi har den lösningen och jag är såååå nöjd. I alla fall än så länge. Och att ta sig in till och ut på stan är bara så smidigt. Inget krångligt alls att ta sig fram ed sonen i sulkyn och lillebror i sjalen till skillnad mot hur det skulle vara med en syskonvagn. Just nu har vi ingen vagn alls till lillebror, men jag är lite sugen på att införskaffa en mer ombonad sulky typ Timmy till honom så att han kan ligga i den hemma och sova ute på tomten. För trots allt skulle det var lite skönt att kunna göra saker utan honom i sjalen ibland. T ex när man ska ta itu med lite tyngre trädgårdsarbete där han riskerar att hamna i \"kläm\".
Skrivet av    Marine m Rasmus 0306 & Robin 0508

Går utmärkt

Vi har gjort så i 10 månader.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel

Ja då

Så gjorde vi! :-) Har exakt 2 år mellan våra tjejer.
Skrivet av    Cecilia m Juni & Tindra

Tack, alla!

För era svar. Jag tror det får bli så; sjal o sulky!
Skrivet av    Ylva med barn

Artiklar från Familjeliv