Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varför vill alla tala engelska med min man?

Skrivet av Carita
Ja, inte alla förstås. Men det är så många svenskar som automatiskt börjar tala engelska med honom. Det syns att han är utlänning, men det syns också att han inte är engelsman. Han är inte alls bra på engelska, däremot på svenska.

Nu senast så var det en som pratade så bra engelska att min man trodde att han var engelsman och inte kunde svenska. Så han försökte svara på sin haltande engelska, men till slut gick det inte längre och han frågade om "engelsmannen" kunde prata svenska. Och då var det en svensk!

Vi har ju haft invandrare från jordens alla hörn i många år nu. Så varför utgår de från att han är en turist som inte kan svenska? Eller är det så att svenskar så gärna vill tala engelska?

Nån som känner igen fenomenet?
Svar på tråden: Varför vill alla tala engelska med min man?

Enkelt

Svenskar älskar att få visa upp sina språkkunskaper och tycker att det är julafton när de får prata engelska (eller vilket språk det nu kan gälla). Min man känner likadant, han vill öva den lilla svenska han kan när han kommer dit, och tragglar fram meningar i affären som typ: Skulle jag kunna få.....och kassörerna svarar tillbaka på klockren engelska. Rätt ulligt tycker jag.
Skrivet av    daisy

"gulligt" ska det ju stå! imt

Skrivet av    daisy

Nej..

..det har nog aldrig hänt min sambo... Mysko att dom snackar engelska, om det syns att han inte är engelsman:)
Skrivet av    *Tina*

japp, varje dag..

blir lite bisarrt när mannen pratar svenska och svensken pratar..engelska. :)
Skrivet av    Anna

Artiklar från Familjeliv