Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hej

Skrivet av ior med oscar 990112 och lucas 021225
Jag har en son på 2 år och 9 månader som är väldigt sen i talet.
Har varit hos en del specialster, men alla säger att det kommer det finns inget fel på homon.
Ok det förstår jag med och taltet kommer.
Men det som är jobbigt just nu, är att han är såååååå aktiv. Han vaknar kl. 5.30 och somnar 19.00-19.30 under den tiden är han aldrig still, han springer, leker, slår i dörrar, skriker mm.
Han har haft en svår sömnstörning under 9-till någon månad sedan, nu vaknar han "bara" 2-4 gånger per natt.
Hur är era barn som är sena med talet är de lika aktiva?

Sedan har vi blivit kalade till en språkgrupp för 4 barn och två logopeder. Varnnan torsdag från okt-feb dag tid och en kväll i månaden för oss föräldrar är det flera som har blivit kallade till något likanande? vad gör man där?

Svar på tråden: hej

Det skulle kunnat vara jag som skrev....

det där inlägget. Min son är precis lika gammal som din son och jag känner igen mig såväl i det du skriver, vi har precis fått remiss till Barn för att kolla upp om det kan vara så att han hör dåligt, eller om det sena talet beror på något annat, eller att han helt enkelt bara är sen att prata. Det sistnämda tror det flesta att det är, och bvs sköterskan har alltid sagt att vår son har så mycket annat i huvudet nu och att talet kommer sen, han är även mycket aktiv precis som du beskriver din son. Det ända som jag tycker skiljer våra barn åt som du beskrivit det är att min son alltid har sovit bra, han är väl helt slut på kvällen efter att ha hållit igång hela dagen. Det låter ju jättebra att ni ska få träffa en språkgrupp, det skulle jag önska att vi fick också. Jag förstår dig precis, och hoppas såklart att våra killar börjar prata snart. Mvh Mamman
Skrivet av    Mamman