Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det sägs att...

Skrivet av Pia
...om det är 10 år sen man fött barn sist så är det som att vara förstföderska igen. Stämmer det??
Svar på tråden: Det sägs att...

Nej!

Jag hade elva år mellan mina två senaste barn. Det var inte som första gången. Det gick snabbare och var lättare än första gången, men lite mer jobb än andra (som kom tätt inpå den första). Tror också att det har stor betydelse att man vet vad som väntar när man fött barn tidigare. När det väl startade så var det som igår man födde sist.
Skrivet av    Britta&Olivia

Nej inte enl. min BM

har man en gång fött barn, så vet kroppen vad det handlar om. Alla förlossningar är så olika, man kan ha en svår första och lätt andra eller helt tvärt om. Min tredje var den värsta.
Skrivet av    cammis

Inte då...

Det är 13 år mellan våra sista...
Skrivet av    susett

Nix

Det kändes verkligen precis tvärt om. Kroppen svarade på alla signaler direkt och jag kände alla skeden. Den tredje förlossningen (11 år efter den förra) var definitivt den bästa då jag visste exakt hur och vad jag skulle göra för att må bäst. Den var så underbar. Skulle kunna göra om det 1000 gånger. Jag var med på ett helt annat sätt och lät inte smärtan ta överhanden trots att jag inte använde någon smärtlindring över huvudtaget. Andning och avslappning var det enda.
Skrivet av    Annette med Nea, Macke och Tess

Enligt alla mina barnmorskor..

då jag inte haft samma till något av mina barn.Så har kroppen hämtat sig och läkt helt klart efter ca 3 år. Då e det som du föder barn för första gången. Min erfarenhet är att alla förlossningar e olika, bara att man vet vad som händer med kroppen och känner igen smärtan..Alla mina förlossningar har gjort lika ont..Mer eller mindre:-)Men jag har ca 4 år emellan mina killar:-) Kanske de kommer ut lite lättare med lite tätare mellan barnen. Men jag tvivlar på det...Ha en skön söndag!
Skrivet av    Anna55

Nej

Kroppen är uttänjd och känner igen signalerna från förra gången.
Skrivet av    Maja m 3

Artiklar från Familjeliv