Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga från min dotter till er!

Skrivet av Lilly
Det är faktiskt min dotter som har bett mig skriva här och fråga om råd. Hon kan inte ha cykelhjälm!

Hon är nio år och har konstaterade svårigheter med koncentation, perception och impulskontroll. Det har gått framåt men vissa svårigheter kvarstår.

När hon var mindre var det problem att ha kläder på sig, det skavde och klämde, det kliade och stramade.
När hon mår dåligt, är stressad kommer bekymren tillbaks. Men en grej går inte att använda hur bra hon än mår...Att ha hjälm!
Hon är jätteledsen för detta och undviker i det längsta att cykla. Hon kan inte låta bli att känna den strama på huvudet, hon drar och trixar med den hela tidan så hon vinglar fram. Och i vinter kan hon inte åka skridskor, för då måsta hon ha den hemska hjälmen. Hon (och jag) undrar om någon har samma/liknande bekymmer och vad h*n gjort åt det. Hon är väldigt medveten om sina bekymmer och begränsningar och villig att förbätttra situatione.
Svar på tråden: En fråga från min dotter till er!

FemaleX svarar...

Hejsan! Klok tjej du har! Vet inte riktigt hur man ska lösa detta men man kanske kan: *prova ut en skön hjälm och vänja sig vid att bära den inomhus hemma ...t ex om hon läser, tittar på tv etc...så länge hon hittar på nåt som tar bort tankarna på hjälmen... *prova att cykla en kort sträcka varje dag ex ca 500 m och sedan gå med cykel och titta på naturen eller prata med mamma eller pappa som följer med * när det gäller hjälmen på vintern samma träningen som ovanvan ... Hoppas att det hjälper... Lycka till!
Skrivet av    FemaleX

Tack !

Borde tänkt på det själv! Vi har ju tränat henne med så mycket men det här tänkte jag bara inte på. Vi ska göra ett litet schema där hon får testa hjälmen längre och längre stunder. Det funkade bra när hon \"lärde\" sig använda kläder förut.
Skrivet av    Lilly

Berätta gärna hur det gick! :)*imt*

...
Skrivet av    FemaleX

Artiklar från Familjeliv