Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min son har börjat slåss!!

Skrivet av bäst att vara anonym
Min son som är 2 år har börjat testa gränserna genom att slå mig. Vet inte om det är frustration han får utlopp för eftersom han inte kan säga så många ord och han känner att jag inte förstår vad han vill alla gånger. Ibland kommer det helt plötsligt, vi satt å kolla på barnprogram i hans rum på golvet. Han satt i mitt knä, helt plötsligt ställer han sig upp, tittar på mig och skallar mig på näsan!

Jag blev ju givetvis arg och sa till honom att man inte får lov att göra så. Ibland när han inte får som han vill slår han mig och likadant säger jag då, att man inte får slåss och så brukar jag visa hur man ska göra, alltså klappa fint osv.

När jag stod i telefonen tog han sin läragå vagn och sprang rätt in i mitt smalben med den. Eftersom han vet vad jag sagt nån gång innan när han gjort så så gjorde han om det flera gånger och ropade samtidigt: AJ, AJ!!

Jag avslutade samtalet och satte mig på huk och sa att mamma får ont om du gör så. Så får man inte göra. Då var det nära att han skulle slå mig men jag visade istället att man ska klappa fint .

Gör jag rätt eller?

Hur kommer det sig att han börjat med det här?

Är det normalt, testar han bara gränserna eller?

Han verkar ju inte alltid slåss för att han är arg utan mer precis som för att se vad som händer.
Svar på tråden: Min son har börjat slåss!!

Samma situation

Har också en 2-åring som gör samma sak. Dessutom så tycker han om att kasta saker på sin storebror och oss föräldrar. KOmmer ihåg att hans storebror gjorde likadant i samma ålder. På dagis däremot så gör han det inte! Så jag tror i alla fall att det är ett sätt att testa gränserna. Så du gör rätt.
Skrivet av    J

Tja...

Du har i alla fall lärt honom att om man gör mamma illa när hon pratar i telefon så slutar hon prata och bryr sig om honom i stället. Vilket var precis vad han ville.
Skrivet av    Zeth

Artiklar från Familjeliv