Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Andligt vilsen just nu...

Skrivet av Py
Har alltid haft en stark tro till högre makter men känner mig nu så vilsen... (Har tidigare haft mycket sanndrömmar, mycket känningar på vad som kommer att hända mm mm) men är nu så himla vilsen. Det hela utlöstes med min vänninas begravning förra helgen, hon var nog den förutom min man (som är reikihealare) som jag bäst kunde prata om existentiella frågor med. Hon sökte väldigt mycket under sin tid som sjuk (3 och ett halvt år) och var inte alls rädd för döden - hon var övertygad om att livet inte slutade där... Och nu som sagt fattar jag inte hur jag ska kunna hitta mig själv?!??! Visst finns det en hel del att läsa, ska försöka bättra mig och meditera... har ni ställts inför en sådan "kris" - hur har ni arbetat vidare med andligheten?!?
Skrev jag ens begripligt nu?! Så tacksam för svar!
Kram Py
Svar på tråden: Andligt vilsen just nu...

Det är klart

att man går in i en kris och känner sig vilsen när någon närstående dör, ge dig den tiden att sörja och låt det andliga stå tillbaka något. Låt dig tröstas av det faktum att din väninna kände förtröstan och inte rädsla. När min pappa dog var det självklart svårt att hitta något andligt alls, tillvaron gick mycket ut på att överleva dagen. Inte fick jag för mig att jag måste bättra mig på något vis, inte heller började jag meditera. Det jag gjorde var att kapa allt som var dödvikt - slutade umgås med de människor som åt upp mig och odlade i stället nya vänskaper (och redan etablerade) som kändes mer värdefulla. Efter ett tag hittade jag tillbaka till ett mer andligt förhållningssätt men allt har sin tid. Sorgen också.
Skrivet av    Missmu

Ta´t lugnt alltså....

... du har förstås rätt... fick bara för mig att jag liksom plötsligt bara skull hitta alla svaren i andligheten?!! Sorg är sorg antar jag och måste få ta tid och bearbetas... Du har så rätt!! Men ja känner helt klart att jag måste prioritera det jag gör med min tid, har redan slutat umgås med tidstjuvar. Tack! Kram Py
Skrivet av    Py

Artiklar från Familjeliv