Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nästan tabubelagd fråga, detta om kön...

Skrivet av Flickornas mamma
men se det som det ju är, skrock, men detta att kunna "bestämma" könet på sin framtida bebis, har ni kunnat det? Alltså, att ha "lyckats" göra en pojke resp. flicka.

Jag längtar så oerhört efter en son, vill så gärna bli gravid, men känner att jag vill bara ha en pojke nu!

Missförstå mig inte, jag älskar mina döttrar, tro inget annat, och får jag förmånen att bli gravid igen, och det blir en flicka, så blir jag ju glad då med, men... längtan finns där hela tiden.

Vill någon, kan någon ge något tips på hur man gör en pojk?
Svar på tråden: Nästan tabubelagd fråga, detta om kön...

Hej

finns metoder enligt shettles, vi har provat en gång o fick ett annat kön än \"vanligt\" om det sedan var metod eller natur???? Går att googla på eller gå in på mitt info o maila ska jag berätta vad jag vet :)!
Skrivet av    terez m Klara + 4

För oss funkade det.

Om du vill ha en pojke så ska du ha sex samma dag som ägglossningen är eftersom killspermier är snabbare än tjejspermier. Gå till apoteket och köp ett ägglossningstest. När ni har sex så ska snoppen komma så långt in, så bakifrån är att rekommendera. Tjejspermier klarar värmen bättre än killspermier så killen ska inte bada bastu eller ta ett varmt bad före ni har sex. Det funkade för oss vi fick en kille.
Skrivet av    Nettan

vet inte säkert men

jag har tre döttrar sedan tidigare denna gång när jag blev gravid var det så att vi hade samlag på äl dagen vet inte om det var det som gjorde en pojke:)
Skrivet av    madeleine med 4

Saxat från ett tidigare inlägg!

(Kopierat fran ett tidigare inlagg) Y-spermierna är mindre, svagare men snabbare än X-spermierna. X-spermierna är större, starkare men långsammare. Baserat på detta faktum finns flera saker som kan underlätta det blivande barnets kön. · Det viktigaste är tiden för samlaget i menstruationscykeln. Ju närmare ägglossningen man har samlag desto bättre chans för en pojke eftersom Y-spermierna är snabbare och då kan nå ägget först. Om man har samlag tre dagar eller mer före ägglossning desto bättre chanser att få en flicka eftersom de svaga Y-spermierna har en tendens att dö fortare och X- spermierna finns tillgängliga i större mängd när ägget lossnar. Å andra sidan att ha sex from två dagar före ägglossning och upprepat till och med några dagar efter är fördel för pojke. De är alltid på plats och kan hinna först. Omkring två dagar, 48 timmar, före ägglossning är chanserna 50/50. För dem som har mycket regelbundna menstruationer är 24 timmar före ägglossning störst chans till pojke, 24 - 96 timmar före störst chans för flicka · Samlagsställning och djupet för inträngande är viktigt delvis på grund av pH värdet, surhetsgraden, i kvinnans underliv. Ju närmare ingången till slidan desto lägre pH, surare. Djupt inträngande gör att spermierna hamnar närmare ägget och ger de mer aggressiva pojkspermierna fördel. Alltså praktiskt råd är missionärsställning för flicka och bakifrån som möjliggör djupare penetration för pojkar. · Kvinnors orgasm är också viktigt. Vid orgasm utsöndrar kroppen alkaliska ämnen, med högt pH- värde, viket favoriserar pojke. Alltså ingen orgasm bra för flicka. · Spermaantalet: Stor mängd bra för pojke. Mannen ska då inte ha utlösning under tre dagar före ägglossning. Vid samlag tidigare än tre dagar före rekommenderas kondom. Sex varje dag från menscykelns start till och med tre dagar före ägglossning bra för flickor. X-spermien är ju mer långlivad. · Män bör ha svala och inte åtsittande kläder. Boxerschorts rekommenderades. Kyligare miljö för testiklarna är bra för de svagare Y spermierna. Observera att motsatsen inte gäller för flicka. Värme minskar fruktsamheten generellt. Inget varmt bad för mannen före. Rumstemperatur bra för pojke. · Att mannen dricker kaffe med koffein före är gynnsamt för pojke. Koffein gor spermierna piggare. *** Agglossningen sker vanligtvis ca 14 dagar innan nasta mens. Det kan variera lite fran kvinna till kvinna och genom att ta AL-test eller tempa under nagra manaders tid kan man se hur lang lutealfasen ar (tiden mellan AL och mens) och man kan aven lara sej att tyda signalerna fran sin kropp. Lycka till!
Skrivet av    Jost m busfröna

:-D

det här var lite nytt för mig. inte så ofta man ser mammor ha en så stor längtan efter att få en pojke på samma sätt som mammor ofta har en stor längtan efter att få en flicka! lycka till!
Skrivet av    Nadia tittar in ibland

Varför är det konstigt?

Jag har alltid helst velat ha pojkar. Tycker tjejer är mer gnälliga. Jag kanske är ovanlig?
Skrivet av    Mamma till 4

du är nog ovanlig ;-)

jag tycker man hör hela tiden om hur mammor längtar enormt mycket efter att få en flicka, särskilt om man har pojke/pojkar sen innan! Men att längta så starkt för att få en pojke det har jag nog i princip aldrig hört innan. kan det kanske bero på att du har så många tjejer sen innan? en mamma med flera flickor kan nog känna sig mer nöjd än vad en mamma gör med flera pojkar. men det är bara vad jag har upplevt och som mina erfarenheter säger :-)
Skrivet av    Nadia igen

Nja de flesta av mina kompisar har alla

flickor och jag vet att några av dem grymt mycket vill ha en pojke. Har själv 2 pojkar så vi brukar sukta efter varandras barn, eller skoja om att vi får byta partners för en natt ;:-))
Skrivet av    Pojkmamma

TACK, till er alla, för svaren

Jag kommer förhoppningsvis att få chansen att bli gravid igen, och jag kommer försöka \"göra\" en pojke då. Jag vet inte varför riktigt jag längtar så efter en son. Mina tjejer är underbara (inte alls gnälliga som någon sa att tjejer är!). Men som någon så klokt sa till mig, \"att pojkarna kommer så småningom\" (i form av pojkvänner till döttrarna...) Tack igen och kram till er
Skrivet av    Flickornas mamma

Artiklar från Familjeliv