Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förslag till samling ´på förskola...

Skrivet av Johanna
Jag har panik, ska hålla i en före mellanmålssamling med typ 10 barn och inga av mina ideér känns bra. Ngn. som har förslag och tips? Yngsta barnen är 3 år & majoriteten 4 år. Tacksam för snabba svar.
Svar på tråden: Förslag till samling ´på förskola...

om du är nervös

kanske det är bättre att låta barnen prata mest. Ha en enkel sångsamling, där några av barnen får välja favvosånger. Kanske fråga \"kan någon en sång om en flicka som är jättestark och har flätor?\" osv osv. Det är ju garanterat sånger som barnen kan och sjunger med i. Eller så kan du kanske börja med att viska något..t.ex \"VET ni vad jag såg i morse när jag skulle gå till dagis...jo jag såg en liten KATT som satt fast i ett träd...\" osv Sen fråga så smått vilka husdjur barnen har, men var noga att bara en får prata i taget. Hyssja dem genom att viska igen (\"shhh...nu ska vi höra vad *** har att säga), det brukar hjälpa. Barnen är inte sena att prata, det viktigaste är nog att de inte pratar i mun utan att det är du som leder dem. Gör det så enkelt som möjligt! Annars duger ju alltid en saga bra, sen kan de få rita en varsin teckning om den sagan. Ta då en saga du kan väl, och berätta med inlevelse!
Skrivet av    Anna

Tack Anna...

för dina svar. Jag har diskuterat lite med min handledare & hon tyckte att jag skulle använda mig av några kort de har med fyra bilder & en hör inte dit. Hur många kort tycker du jag ska ta? Min lärare kommer och observerar mig och det är därför jag är så nervös.....
Skrivet av    Johanna

Inte Anna men

det beror väll lite på jur lång samlingen ska vara, sen är det ju lite svårt att förutspå hur lång tid barnen pratar/funderar runt ett kort, ta några st och se hur många du hinner med. Du kan ju också ta den där leken där man tar fram kanske 6 olika saker tex bil, sax, krita mm sen lägger du över något och tar bort en ab sakerna och så får barnen gissa vilken sak som är bort det brukar vara uppskattat.
Skrivet av    Marie med Isak o Liam

Artiklar från Familjeliv