Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ensam med ytterligare en bebis...

Skrivet av Anonym just nu
Kan man klara det, har just nu en son på 5 mån och tror nu att jag är gravid igen med min nya pojkvän som jag träffade under min grav.
Jag vet att han inte vill ha barn och han har sagt att blir jag med barn så lämnar han mig ensam, han vill absolut inte ha något med oss att göra och jag tror honom, för han har fått erbjudande om jobb utomlands som han nog till 100% kommer att ta.
Så vad gör man, jag vill så gärna ha ett barn till, har alltid velat ha mina barn tätt, men kan man klara det ensam.
Allt känns så hemskt för jag vet att vad jag än gör så kommer jag att stå ensam.
Svar på tråden: Ensam med ytterligare en bebis...

det är inte lätt att ta ett

sådant beslut. Om bara viljan finns så kommer du att klara det. Men det kommer att bli jobbigt. Är du bara beredd på ta hand om 2 väldigt små barn helt själv så kommer det att gå bra. Har du möjlighet till hjälp utav syskon och föräldrar? HUr gammalt är ditt första barn när 2:an kommer? Finns det möjlighet till dagis el dagmamma som lite avlastning? Jag kan inte sätta mig in i din situation efter som att mina barn är 2 och 4 nu när vi separerat. Sedan så finns ju pappan fortfarande med i bilden. Vi är fortfarande gifta. Men det är i mellanåt väldigt tufft på vardagarna när barnen ofta ryker ihop. Kan erkänna att jag ibland går in på mitt rum och släpper en tår utav utmattning. -Och då har jag ju ändå pappan till hjälp på helger. Men jag tycker att du verkar vara en tuff människa men var beredd på att det kommer att vara jobbigt vissa perioder. kram och lycka till med hur du än väljer att göra
Skrivet av    sanna80

Hejsan..

Min son kommer att vara 15 mån när nästa kommer, om jag bestämmer mig för att behålla det. Och dagis finns som han kommer att kunna vara på i 3 timmar per dag nästa höst, samt att mina föräldrar bor på gångavstånd från mig. Avlastningshjälp är det inga problem med. Jag ser väl inga direkta hinder, ekonominiskt så skulle det också gå bra. Så jag vet inte, borde nog gå och prata med en kurator.
Skrivet av    Anonym

det tycker jag att du

gör rätt i. Kan vara bra att få prata av sig och verkligen få komma på hur du själv vill göra.
Skrivet av    sanna80

Största risken

med att dra ett stort lass ensam är de perioder då det känns FÖR tungt, om man inte har möjlighet till avlastning, av den enkla anledningen att det är barnen som får ta konsekvenserna: man kanske oftare blir irriterad, mindre uppmärksam på deras behov och överreagerar om de gör något tokigt. Men är man som du inte oroad för avlastningen, tycker jag det bådar gott. \"Pappan\" till det nya barnet tycker jag inte du ska hoppas på alls, han låter inte mogen ansvaret. Men var beredd på at han kan ångra sig och försök då underlätta för honom att få kontakt med sitt barn - det vinner barnet tveklöst på i längden oavsett hur barnslig pappan än är. Men prata du med en kurator, det låter vettigt. OM du bestämmer dig för att behålla barnet önskar jag dig lycka till. Det blir jobbigt såklart emellanåt, men med barnen så tätt blir det ju under en begränsad period. OCH så vill jag säga att jag har aldrig känt mig så ensam som jag gjorde i förhållandet till mina barns far. Och där fick jag även göra allt jobbet trots at han fanns i huset..... då är det bättre att vara inställd på att vara ensam och slippa bli besviken varje dag på utebliven hjälp. Lycka till!
Skrivet av    Helen

Jag är i liknande sits...

Jag är ensam med ett barn på två år och väntar en liten i februari. Jag har dock samma pappa till båda barnen men han ville inte ha barnet i början. men han ändrade sig när jag väl beslutat att behålla det. Jag gick så långt som att göra allt fram till själva beslutet om abort. Undersökning och lämna prover och samtal. fick prata med en kurator och det hjälpte mig. Jag hörde vad jag själv sa. Allt tydde på att jga ville ha barnet. Så så blev det. Jag funderar ibland på hur jag ska orka dra hela lasset själv, även om pappan har den äldsta varannan helg. Men jag känner mig faktiskt väldigt positiv. Jag har inte mycket familj som kan hjälpa mig utan det är pappan jag förlitar mig på. Men det är klart han kan inte ställa upp jämt. Jag tror att kärleken till mina barn är en god grund till att tänka att det kommer att gå bra. Om du vill får du gärna maila mig på [email protected] Men prat gärna med en kurator och fundera över fördelar och nackdelar och och vad DU vill. I slutändan gör du det som är bäst för dig, det är jag övertygad om.
Skrivet av    Nilla m Elias och skrutt Bf 7/2

Såklart du ska behålla!

Om du vill ha fler barn & dessutom tätt så ska du såklart behålla barnet - det blir kul & du klarar det!
Skrivet av    Åsa

Artiklar från Familjeliv