Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Knappbyte

Skrivet av Ann m Fanny -99 och Frida -02
Igår tyckte jag att Fridas knapp hade börjat lukta igen så jag tänkte att jag provar att byta den. Och mycket riktigt, knappen luktade ve och fasa så det kom nog därifrån. Knappbytet gick lätt och smidigt, Frida reagerar inte alls på det.

Imorse när maken skulle ge henne morgonmedicinen kallade han på mig och sa "knappen är halvvägs ute!". Då visade det sig att kuffen var helt trasig, det var ett stort hål i den, så det blev till att byta knapp igen! Visst skulle jag kollat kuffen innan jag satte dit knappen men det gjorde jag aldrig, dumma jag! *ler* Tur att den inte ramlade ut i sängen inatt, då hade det kanske blivit stora problem att få dit en ny idag! För att inte tala om allt som hade runnit ut i sängen! *puh* Lite tur får man ha ibland!

Ann
Svar på tråden: Knappbyte

visst

borde man kanske kolla kuffen, vi har aldrig gjort det. Men man kanske skulle göra det. I information jag fick från sköterskan sist stod det att man skulle kuffa upp den och se till att den blev rund och inte oval, för då kan det läcka tydligen. Man får den rund genom att kuffa upp och rulla den mellan fingrarna, på något sätt. Men jag funderar på om det är så att det inte blir svårt att få i den i hålet när den varit uppkuffad... eller gummit tänjs kanske inte så fort...
Skrivet av    sanna och fabian

vi kollar

alltid kuffen innan, för ibland är ballongen inte helt symmetrisk och då slår det aldrig fel utan läcker väldigt mycket, vi har inte upplevt att den är svår att få i efter en \"uppkuffning\". Sedan det där med att rulla den mellan fingrarna vet jag inte dels finns det ju risk för bakterier, men man kan ju inte rulla den inne i magen så är den inte rund från början vet jag inte hur den ska kunna bli det i magen.
Skrivet av    c

från cajza skulle det ju stå *imt*

*
Skrivet av    cajza

inte säket att det hjälpt

Hej Ann! Det är inte säkert att det hade hjälpt att kolla först. Vi var nyligen med om samma sak, fastän vi hade kollat kuffen innan så sprack den dagen efter bytet. Kanske har Mic-Key haft en dålig sändning... ;-)
Skrivet av    Tina med Rebecca

Åh wow..

det hade ju verkligen kunnat ställa till det. Vi har aldrig bytt själva men när den tiden kommer så har jag nu lärt mig något.
Skrivet av    Gabrielle med Victoria

Artiklar från Familjeliv