Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tabletter mot mjölkmage

Skrivet av Undrande
är det någon som vet vad jag menar.
Har bara hört att det finns tabletter man kan äta om man inte tål mjölk och dom gör så att man KAN äta lite mjölk utan att bli dålig
Svar på tråden: Tabletter mot mjölkmage

Hört bara

bara hörsägen här: en laktosintolerant kompis har tabletter som hon säger är enzymer och som hon tar om hon ska äta/råkat få i sig ngt med laktos. Funkar om det är litet laktos säger hon. En mamma som jag känner har en son som hon säger är allergisk mot mjölk och hon säger att de har tabletter som \"kapslar in\" mjölken. Mycket mer osäkert och som sagt bara vad dessa personer hävdar själva.
Skrivet av    Elsa B

Det finns

tabletter på apoteket (kapslar) som man kan ta vid enstaka tillfällen om man är laktosintolerant. De funkar INTE vid mjölkallergi! Är tveksam till om man kan ge dessa till barn mend et kanske var till dig själv?
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

För den som är laktosintolerant

finns Lactrase på apoteket. Det är det enzym som andra som tål mjölksockret själva producerar. Tas direkt före måltid med mjölk. Fungerar tydligen inte för alla. Mjölkproteinallergi finns det inga tabletter mot mig veterligen. I såna fall kortisontabletter att ta vid en allergiattack. Skrivs ut av behandlande läkare i såna fall.
Skrivet av    Illan

Det va till min (imt)

,
Skrivet av    Undrande

Fungerar bra på barn

det går att öppna kapslarna och strö på glassen om inte barnet kan svälja hela kapslar Vår stora tös (5½ år) tar 2 st om hon ska kunna äta en glass ute. Helt underbart att dessa finns för oss laktosintolleranta. /Nettis
Skrivet av    Nettis m töserna -00 & -04

Vad heter dom? (imt)

b
Skrivet av    Undrande

Lactrase imt

.
Skrivet av    Illan

Artiklar från Familjeliv