Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ska han få byta avdelning (långt)

Skrivet av Kajsa
min son blir har precis fyllt 3 år och pratar och rör sig väldigt bra. Han äter själv och har slutat med blöjan. Problemet är hans dagis:

det finns två avdelningar, en småbarn och en för lite äldre. Han går på småbarn men tyvärr så har de flesta fått flytta upp till stora avdelningen efter sommaren och det är mest nya barn. De flesta är 2 år och yngre och kan knappt prata. I hans ålder finns det 4 barn till i hans ålder men 3 av dem har ej svenska som modersmål och det är bara på dagis de pratar svenska däför kan de ej kommunicera så bra. Kvarstår gör min son och en tjej till. De har aldrig lekt tillsammans förut men det är liksom den enda kompisen han har kvar, alla andra har bytt avdelning.

Det skär i mammahjärtat när han säger att han vill inte gå bland småbarnen, han vill gå med sina kompisar. Ok han kan leka med de andra när de är ute på gården men nu när de blir vinter är de bara ute på förmiddagarna.

Jag har pratat lite löst med fröknarna och de säger att de andra lär sig snart och att min son är bara avis för att de nya får mer uppmärksamhet av fröknarna. Det känns som om han kommer stanna av helt i sin språkutveckling plus att de gör inte lika mycket saker på en småbarnsavdelning som på en stor.

Vad skulle ni ha gjort? Jag har försökt få tag på föreståndaren men hon är aldrig på plats och trots att jag lämnat meddelanden sen onsdag förra veckan så har hon inte ringt upp. Usch, jag blir alldeles tårögd när jag tänker på min lilla kille.
Svar på tråden: ska han få byta avdelning (långt)

Låter vansinnigt

varför skulle inte din son få flytta upp till stora avdelningen? Det säger väl sig självt att han ska vara hos sina kompisar. Varför blev inte han uppflyttade med dem? Plats, eller? Jag hade fortsatt ringa, terrorisera, och inte gett mig tills jag hade fått vettiga svar av föreståndaren. Lycka till
Skrivet av    cecilia

nu har jag pratat med föreståndaren

i bästa bästa fall kanske han får flytta upp efter jul!!! Det finns ingen ledig plats och skulle det bli det är det inte säkert att han får den - suck!!!!! Hon skulle iallafall ha det i baktanke och prata med fröknarna på hans avdelning så kanske han och de \"större\" barnen på hans avdelning får göra lite egna saker. Fast hon kunde hålla med om att han var en av de som låg längst fram i utvecklingen på hans avdelning och att han helst tydde sig till de på stora avdelningen dvs hans kompisar. Hon sa även att det blir nog bättre när de nya små har kommit in i verksamheten. Ok, det kanske jag kan hålla med om lite grann men det tar ändå rätt lång tid för 1-2 åringarna innan de kommer på hans nivå i talet. Usch jag blev så arg/frustrerad/rasande/besviken att jag började storböla i telefon. Inte lätt när man dels ammar och har miljoner extra hormoner i kroppen:-) Tack för att du orkade läsa
Skrivet av    Kajsa

Artiklar från Familjeliv