Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får inget recept :(

Skrivet av Ina m. Elina 8/4 -05
Vi får inget recept på Nutramigen modersmjölkersättning åt vår dotter för läkaren säger att det måste finnas ordentliga belägg för att hon är mjölkallergisk innan hon skriver ut det.
Vår dotter (snart 6 månader) har haft mycket magknip, hon blev mycket bättre när jag slutade äta mjölkprodukter. När vi provade att ge Semper ersättning hade hon magknip i 3-4 dagar efteråt och bajsade grönt. Vad mer för belägg vill de ha liksom?! Pricktest är ju inte tillförlitliga.
Det känns orättvist att vi ska behöva betala allt själva bara för att vår dotter inte får utslag.
Svar på tråden: Får inget recept :(

Byt läkare

TYvärr så är det kanske bästa sättet. Sååå trits med läkare som inte går på sumptom utan bara på tester. Stå på er iaf, mår er dotter bättre av Nutramigen ska hon givetvis ha det, på livsmedelrecept då.
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

Och det är såååå trist...

med föräldrar som tror att de kan mer än en utbildad läkare! Skriver läkaren inte ut Nutramigen så behövs det givetvis inte!! Köp gärna Nutramigen själva, om ni INBILLAR er att det är så mycket bättre, men kostnaderna får ni stå för själva!
Skrivet av   

Skrattar högt

Sjäälvklart kan en läkare som träffat mitt barn 5 minuter mer om barnet än vad jag kan som tar hand om barnet dygnet runt, och sjäälvklart är alla läkare übermennchen som aldrig har en dålig dag. Det var det dummaste jag har hört. Är det något jag har lärt mig efter ett antal år som mamma till ett barn som tillbringat mycket tid på sjukhus, så är det att man måste veta vad som är fel, vad man kan göra åt det och vilken hjälp man vill ha av sjukvården. Annars kan det ta låång tid innan man får hjälp.
Skrivet av    Magda med tre killar (Ludvig 1 maj)

Tänk vad bra

...det skulle vara om man kunde lita på att varje läkare på vårdcentralen på basis av sin utbildning kunde precis allt! Undrar då varför det så ofta är så att olika läkare har olika åsikter om vilken behandling som ska sättas in när... Det är klart att man ska göra allt man kan för att ens barn ska må så bra som möjligt! Och vi hade nog alla stått för kostnaderna själva om det inte var så att denna del av våra inkomster ska först betalas i skatt och sedan fördelas ut igen...
Skrivet av    Nen Na

Byt läkare...

...om du inte har förtroende för honom/henne! Vår läkare har vägrat att göra några tester förrän nu när E är snart två år - allergierna konstaterades på min beskrivning av symptomen... Annars rekommenderar jag att du funderar på om du verkligen behöver ersättningen. Ammar du så behövs den faktiskt inte. Är din dotter sex månader så kan du ge vanlig mat istället som komplement till amningen.
Skrivet av    Nen Na

* ler ett stillsamt leende*

Min son led i 11mån av sin mjölkallergi med alla tydliga men luddiga symptom. Han hade eksem men inte så farligt. Ont i magen och ofta lös. Som tur är höll amningskilona honom på en jämn nivå men från dryga 6mån till 11 gick han upp 400g. Det var först när jag läste in mig och ställde krav som jag fick träffa en barnläkare (alla andra hade varit allmänläkare på BVC) och han hade inga svårigheter att ställa diagnos. Med barn nummer två krävde jag att få se specialist läkare direkt och fick medhåll från dem.
Skrivet av    Åsa

Visst är det!

Men du anar inte hur ledsamt det är att som förälder få reda på att barn under 7 år INTE KAN VAR ALLERGISKA MOT POLLEN av en utbildad läkare som inte ens bemödade sig med att undersöka min dotter. När jag berättade att hennes storebror fått pollenallergi vid fyra års ålder upprepade han mantrat ytterligare ett antal gånger och la för säkerhets skull till BARN UNDER SJU ÅR ÄR ALLERGISKA MOT PÄLSDJUR OCH FÖDOÄMNEN, INTE POLLEN! med skarp stämma för att riktigt understryka vilken idiot jag var som kom och trodde att min dotters röda svullna ögon kunde vara pollenallergi. Självklart tror jag inte att jag i allmänhet kan mer än en utbildad läkare, men i det här fallet var det faktiskt han som hade fel. Min son testade positivt på flera sorters pollen vid 4½ år och min dotter har efter mötet med den här läkaren fått diagnosen pollenallergi av två andra läkare och blivit besvärsfri med hjälp av allergimediciner. Känner man att man inte får en korrekt diagnos av sin läkare ska man definitivt vända sig till en annan. De allra flesta läkare är säkert riktigt bra, men precis som inom alla andra yrken finns det även inom läkarkåren riktiga stolpskott. Trots att de är utbildade...
Skrivet av    Eva

Jo den behövs

Amningen räcker inte till, men det där är en lång historia som inte hör hemma här. Jag väntar på att få prata med läkaren per telefon, vägrar hon fortfarande att skriva ut då så får vi väl byta läkare... men sådant kan ju ta tid.
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Ja...

Men det lär ta tid... hon är enda barnläkaren på vår vårdcentral, och allmänläkare får inte skriva ut recept på det. Väntar på att få kontakt med läkaren per telefon (vår bvc-sköterska har mailat henne och bett henne ringa mig) så får vi väl se om hon ändrar sig.
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Inbillning?

Ja, jag undrar var läkaren var när vi gick runt med vår gallskrikande bebis dag efter dag och försökte trösta när hon hade ont i magen av vanlig ersättning. Den här läkaren är ingen expert på allergier och inte var hon med och såg vår dotters tröstlösa gråt heller.
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

det är sååå trist med läkare som TROR

att de kan allt.... Själv fick jag fel dropp i 10 dagar, mina armar var blårandiga- inflamerade. Fel sorts medeciner fick jag samtidigt.. Blev inge bättre, skrev tillsist ut mig själv från sjukhuset! Ringde min läkare (som jobbar på sjukhus längre bort) & han satte på en gång in en annan medecin & en helt annan dos. Vips, på 3 dagar va jag bättre!! Nej vissa läkare tror de vet.....
Skrivet av    Petra

Man måste vara frisk för att kunna vara sjuk

i dagens samhälle, sä är det bara. Man måste orka tjata på läkarna innan dom tar en på allvar med det mesta. Min dotter visar inga tecken på några prover på mjölkallergi men nu lever vi ändå mjölkfritt och har fått recpet av vår bvc läkare som själv faktiskt är mjölkproteinallergiker och tog mitt tjat på allvar. Vi har även själva testat att ge mjölkprodukter för att kolla i efterhand och det går inte alls, magknip och diaréer i två-tre dagar. Vissa läkare tror bara på vad prover visar medans vissa läkare är mer mänskliga och lyssnar på föräldrarna - dom som känner barnet och är med det dygnet runt. /Nettis
Skrivet av    Nettis m töserna -00 & -04 *upprörd*

Då är det ju...

...självklart att du ska ha ersättning som ditt barn kan äta!!! Om läkaren du har kontakt med nu är på vårdcentralen - sök då till barnmottagningen på närmaste sjukhus istället.
Skrivet av    Nen Na

Nej men vad trist!

Jag råder som de andra - gå till en annan läkare och beskriv symtomen. Strunta i den anonyma personens inlägg. Stå på dig!!
Skrivet av    _Karolina_

Usch, vilket onödigt inlägg !

Och självklart anonymt, modigt ! Du verkar ju inte va så allmänbildad precis, om du tror att alla läkare vet bäst bara för att dom har läkarutbildning. Kan garantera att många föräldrar kan mer än vissa fassinläsande läkare ;-)
Skrivet av    vanilla

måste hålla med alla understående

bara för att man har gått läkarlinjen så innebär det inte att man vet vad man håller på med.!!!Min son är oxå mjölkalerisk som det inte visar på ngt prov och enligt den frösta läkranen vi träffade skulle vi fortsätta att ge vanligt välling....hmmm not...
Skrivet av    Gordie & Miriam

Artiklar från Familjeliv