Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågar här med..

Skrivet av tina
Jag har ställt frågan på barn som yrke men ställer den även här.
Jag har en pojke som fyller fyra i februari. Han har gått på förskola sedan han var 1½ år och det mesta har gått bra till nu.

Tyvärr upplever jag att sonen har blivit en "syndabock" på förskolan. Allt som händer och där flera barn är inblandade får han skulden för, vilket tas upp vid hämtning.
Jag har kommenterat det här till personalen, att de var ju tex tre barn som gjorde ett bus men får då höra att; men Pelle pratar så dåligt, det var inte hans fel, Kalle är ju faktiskt 1 år yngre, så din son borde veta bättre osv. Det verkar alltid finnas en ursäkt för de andra barnen som gjort bus men inte för min pojke?

När jag hämtade förra tisdagen så satt barnen och personalen och hade högläsning, alla barnen höll på att busa och skratta högt och en i personalen ryter till min son "S nu är du tyst med dig och lägger av". När hon fick syn på mig så blev hon knallröd i ansiktet och sa "oj, fick du höra när jag skäller på din son".

Nu undrar jag hur jag ska bemöta det här? Jag är livrädd att det ska bli en självuppfyllande profetia för sonen att allt är hans fel men samtidigt vill jag inte "stöta" mig med personalen?
Svar på tråden: Frågar här med..

Jag tycker att

du ska ta upp det med personalen. Har en lillasyster som det började sådär med och det hängde med henne i många år kan jag säga... Hon behövde inte ens ha varit i närheten när nåt hände, men alltid var det hon som fick skulden för det...
Skrivet av    Tindragull

be om ett möte

med både personalen på avdelningen och föreståndaren. Nu har du ju svart på vitt att de verkligen skäller på ditt barn fastän \"alla\" busar. Ang att stöta sig med personalen så tycker jag att är man inte nöjd ska man protestera. Annars kan man gå där år ut och år in utan att det blir någon bättring och hur ska de kunna veta att man är missnöjd om man inte säger något. Lycka till!
Skrivet av    Kajsa

Artiklar från Familjeliv