Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gör jag nu då?

Skrivet av M
Sonen 3år har nu varit sjuk i en vecka.
Det började med att han hade astma, hostade skällande, var hes, andades tungt.
Vi gick till husläkare för att lyssna o fick mollipect.
Efter några dar blev han förkyld, fick feber.
Sen förändrades hostan till en hemsk skrällhosta, han hostar o hostar nästan oavbrutet på nätterna, man tror han ska spy närsomhelst pga hostan.
Det bubblar i bröstet på honom.
Idag gick jag tillbaka till husläkaren o sa att sonen fortf hostar konstant.
Crp-prov togs men visade inget o läkaren lyssnade igen.
Jag sa att vi ej har sovit på en vecka, att sonen gråter o inte orkar gå/leka o frågade om det inte finns nåt annat som kan ta bort hostan.
Läkaren sa nej eftersom sonen redan har pulmicort, ventoline, atrovent, bricanyl, singulair o mollipect.
Om JAG tycker att det behövs ska vi åka till barnakuten...
Läkaren tyckte att sonen kan gå till dagis imorn...
På fredag har jag telefontid med sonens barnläkare o besökstid 2/11...

Svar på tråden: Vad gör jag nu då?

Tröstkramar

Fy så jobbigt det låter! Hade jag varit som dig hade jag nog sökt barnakuten ändå om ni har det så jobbigt. Är det problem att du inte kan vabba mer? Behövs intyg? Jag tycker i så fall att det också kan vara bra att söka en annan läkare och höra - för att skicka ett mycket trött barn som har feber till dagis verkar inte klokt. När min minsting haft det för jobbigt har han fått en massa kortison. Nu SKA man ju undvika det så långt det går - men kanske finns det någon annan lösning.
Skrivet av    Elsa B

Usch stackars er!

Jag gissar att läkaren har hört att han inte är tät i luftvägarna och behöver få inhalera adrenalin eller liknande? Nu är min dotter mycket äldre än ditt barn men vi har fått cocillana-etyfin till henne, som vi bara får ge till nätterna och bara när hon sköter sin övriga medicinering på rätt sätt (vilket hon för övrigt alltid gör...). Det ger henne några timmars lugn sömn varje natt även när hon är rejält hostig och det räddade våren för oss =/ Dottern hade då pulmicort och ventoline (nu har hon bytt och har lite annat smått och gott...) Usch, jag hoppas att det löser sig för er och att ni får lite lugn och ro på nätterna snart!
Skrivet av    -sl-

Artiklar från Familjeliv