Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vad står i lagen angående kö till dagisplats?

Skrivet av Annas och Emmas mamma
Har pratat med dem i kommunen, de påstår att det inte finns något som heter kö till dagisplats och att endast syskon till barn som går på en viss förskola har förträde till platserna på samma förskola vid årskiftet. Jag kan förstå att syskon kan ha förträde, men står detta i lagen? Hela tiden talas det om kö till dagis, men ingenting om syskon. Vi vill ha dagisplats från årskiftet 2005/2006 för båda våra tjejer (som kommer att vara nästan 3 och nästan 1 1/2) och vi sökte i början på januari 2005.
Svar på tråden: vad står i lagen angående kö till dagisplats?

Det låter konstigt!!

Men det kan vara så här att det inte finns plats vid årskiftet . Eftersom att det inte är så många barn som slutar då. De platser de har måste gå till syskon som ev vill in och har förtur. Men allt kan hända och plats kanske ni får ändå.
Skrivet av    Mia me Stora & små

lagen reglerar inte kötid

på annat sätt än \"utan oskäligt dröjsmål\" från det att förälder anmält behov, så vitt jag kan bedöma skollagen (1985:1100). (http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19851100.HTM) men sedan regleras ju detta på kommunnivå. i stockholm, där jag bor, måste man anmäla MINST tre månader innan och då kan man få plats var som helst i stockholm. har man särsklida önskemål måste man vara ute i GOD tid och man delar ut platser till äldst först ( i alla falli vår stadsdel). ett problem som skollgaen inte löser är ju det faktum att skolan bara börjar i augusti och det är den enda gång på året som barn \"försvinner\" om de inte flyttar från orten/dagiset. och inget dagis har råd att stå med tomma platser för då har man inte råd att bedriva verksamhet. ett moment 22 där alla hamnar i kläm. det enda som brukar kvarstå är överinskrivningar elelr att barnen får plats på ett dagis som inte är det närmaste.
Skrivet av    gwendolyn

Artiklar från Familjeliv