Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi hade jättejobbigt

Skrivet av cajo
med Oliver! För det första skulle han bäras till sömns, men när han vägde över 12 kg så blev det för tungt för min rygg o jag tyckte det var ett "knäppt sätt" att söva honom. Men vi lyckades inte på något sätt själv, provade alla tips som vi fick, men inget funkade.

Sedan fick vi hjälp från BVC;
Vi gör allt som ska göras välling, tandborstning, blöja, pyjamas. Sen talar vi om för honom att han är en stor och duktig pojke som kan sova i sin egen säng i sitt eget rum. Vi läser bok och sen släcker vi o säger gonatt. Kliver han upp så lyfter man snällt tillbaka honom utan att bli arg, om det så blir 57 ggr på samma kväll ;-)

Vi satt brevid sängen tills han somnade. Efter 1 v avancerade vi till mitten av rummet och sedan till dörren.
Det var BARA pappa som la honom första 2 veckorna (den som barnet har mest respekt för). Sedan började jag också. Det funkade jättebra.

Mycket beröm ska dom ha om dom somnat i sängen.
Nu klättrade Oliver aldrig ur sängen men han låg o slängde sig o gnällde o s v. Ibland kunde det ta 45 minuter, men oftast 5 min, nu tar det aldrig mer än 5 min. Och nu säger vi oftast bara gonatt och går ut.
Ibland vill han att man ska stanna kvar, och då är det vanligt att han "krånglar" kastar si, gnäller, sjunger o så. Men då säger jag åt honom "mamma sitter här om du blundar och ligger stilla, annars går jag härifrån." Det funkar jättebra.

Lycka till!
Svar på tråden: Vi hade jättejobbigt
Inga svar i tråden.

Artiklar från Familjeliv