Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips på speciell present till 2-åring

Skrivet av Jenny m Cornelia & bf 11/11
Hej på er!
Jag har fått den stora äran att få bli min systersons gudmor och för några veckor sedan var det hans dops årsdag.
Han är nu 2 år och 4 månader.
Jag vill köpa nåt fint att ge till honom men kan inte komma på något speciellt. Det får inte vara för dyrt (300-400:- ca) och det får gärna vara någonting lite mer speciellt än presenter man köper till födelsedag eller jul.
Ni kanske har något tips att komma med? Kan även vara något han kan ha användning för i framtiden.
Hoppas på lite roliga tips!
tack på förhand!
Svar på tråden: Tips på speciell present till 2-åring

en

hammare där du låtit gravera in hans namn, alternativt en fin ståltermos (kan han ha både på dagis, skola, och i vuxenlivet) med namnet på? Med verktyget kan du sen samla åt honom, t.ex ett verktyg varje år så att han har en full verktygslåda. De blir inte omoderna, och är dyrt att köpa själv. Eller en sagobok där du skriver något fint/diktar ihop i pärmen.
Skrivet av    Anna

en lite mer annorlunda sak

är att ge honom ett presentkort på en Lekdag med dig. Ge honom presentkortet kanske bundit fint runt en nalles hals, han får sen bestämma hela dagen vad ni ska leka eller göra! Eller så kan du göra något kul (badhus, lekland) halva dan, och sen får han bestämma resten. Du kan också ge honom en ryggsäck med hans namn på, de är jättefina i verkligheten: http://www.fagerlind.com/roligatrojor/default.asp?site=roligabarnklader
Skrivet av    Anna

kanske

BRIS-boken. Den är jättefin med sagor som passar i olika åldrar, han kanske är lite liten nu för att höra dem. Den är ju speciell också eftersom man stöder BRIS om man köper den. Annars kanske en fin speldosa.
Skrivet av    Mari

Kom på en sak till

när mina barn döptes fick de av sina faddrar \"ängelmusik\" - såna där rör som plingar och låter i vinden. Det finns olika för olika årstider så de fick olika berodende på när de var födda. Hon hade skrivit så fint något i stil med att \"så här låter dina \"vinteränglar\". Lär dig känna igen dem så kan de hjälpa och stötta dig genom hela livet\". Det tyckte jag var så fint. De hänger i gardinstängerna på respektive barns rum och låter när fönsterna är öppna.
Skrivet av    Mari

Ååå det lät jättefint

Menar du vindspel?? Hade hon köpt dom på något speciellt ställe??
Skrivet av    Jenny m Cornelia & bf 11/11

åh snälla...kan

inte du ta reda på var hon köpt dem, och skriva ut versen? Snälla snälla? I alla fall versen, det är precis det jag letat efter nämligen.
Skrivet av    anna

Gamla stan

Jag vet inte exakt var, men på östra eller västra långgatan. Samma innehavare har en liknande butik i gamla enskede där de också säljer dem. Ja, det heter naturligtvis vindspel, jag kom inte på det tidigare. Versen kan jag inte utantill, måste titta i barnens bebis-böcker först, men den lät ungefär som jag skrev ovanför, det var ingen vers utan hon själv som hittat på ordvalet. Jag kan kolla under helgen och återkomma.
Skrivet av    Mari

Artiklar från Familjeliv