Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur ofta blir era småbarn

Skrivet av Anna
sjuka så att ni måste vara hemma från dagis? Vår son har varit hemma några dagar varje månad. Han håller sig frisk ca 2-3 veckor sedan får han förkylningssymtom och feber i några dagar, vi är hemma, men efter några dagis veckor är det kört igen! Är det normalt eller ovanligt mycket?
Det känns ju jobbigt inför chefen att vabba ofta, men jag har lovat mig själv att inte låta barnen gå om de inte orkar...
Svar på tråden: Hur ofta blir era småbarn

Första halvåret på dagis är hopplöst

då gjorde vi inget annat än vabbade med båda barnen. Nu är de inne i ruljangsen och nu tycker jag att det gått riktigt bra *peppar-peppar* Efter längre lov tar det en vecka på dagis så är de sjuka. Alla har varit och bytt baciller med varandra och delar frikostigt med sig när de är tillbaka igen *ler* Sen är väl olika barn olika infektionskänsliga. Och olika föräldrar och dagispersonal olika petiga med vad \"sjuk\" innebär. Här hemma går vi uteslutande på allmäntillstånd. Feber och/eller kräkningar = hemma. Snuvig men pigg och glad = dagis.
Skrivet av    Illan

Oliver

Från 1 januari i år till maj ungefär så var Oliver ALDRIG frisk i en hel vecka! Det var jättefrustrerande och oroande, men på BVC säger dom att det är normalt för barn i den åldern. Dessutom rekomenderade dom att barn som är \"känsliga\" bör vara hos dagmamma istället för dagis. Vi har redan dagmamma, hon har bara 4-5 barn, så \"bättre\" kan det ju inte bli. :-( Det är ordentliga förkylningar med luftrörsbesvär (falskkrupp) ibland feber (då hög ca 40c), men inte alltid. Som tur är har jag ju varit föräldrarledig med lillasyster så jag inte har behövt vabba. Men \"normalt\" säger bvc, vilket jag har svårt att tro.
Skrivet av    cajo

Jag tyckte första året

var ett enda långt VABande... hade nog inte en hel månadslön då. Men det blir bättre - nu när han är 4-5 år så har vi knappt VAB:at mer än 10 dagar på ett helt år.
Skrivet av    KMCB

Jag hade räknat med det

första året.... hösten då han fyllde 2år, sen var nästa år lika illa...Och nu har det börjat igen!!! Är nu hemma för andra gången sedan skolstarten. Jag börjar känna att det inte är möjligt att sköta jobb och ha småbarn...Även om jag inte ensam tar alla VAB dagar så blir det en heldel...
Skrivet av    Anna

För oss tycker jag

att det vände först kring 3-års åldern, innan dess så var man hemma var och varnnan dag. Tydligen ska det vara toppen för immunförsvaret att ha så mycket infektioner, minskar allergier och allt möjligt annat hemskt :)
Skrivet av    Helena som vabbar idag.

De säger ju att barn blir sjuka..

i genomsnitt var 4:e vecka under det första året. Och det kan nog stämma. Jag tyckte jag var hemma väldigt ofta med min stora pojk (när han började dagis). Det var allt från feber, förkylningar, ögoninflammationer, magsjukor mm. Det kändes som om sjukdomarna avlöste varandra. Men det är ju så. Däremot så har jag inte behövt vara hemma så jättemycket med min lille pojk. Men han fick väl \"bacillerna\" i sig redan innan han började dagis. Nu är det, peppar peppar, ganska så lugnt med sjukdomar.
Skrivet av    carina_b

Nu vid 3 års ålder

så har VAB-dagarna minskat drastiskt. Första halvåret var han hemma minst en vecka i månaden, andra halvåret 2-3 dagr i månaden och 3:e halvåret 2-3 dagar varannan månad. Även beroende på årstid. Vi gick på Öppna förskolan från han var runt 9 veckor och han började på dagis vid 18 månader.
Skrivet av    Sterna m R -02 o R -05

Våren var hopplös!

Jag räknade ut att jag vabbat 110 timmar mellan 1/2 och 31/5. Tre hela veckor på 4 månader. Men så var det också min dotters första tid på dagis. Sonen fick misstänkt blindtarmsinflammation (som visade sig vara symptom på en förkylning/maginfektion) och det blev nästan en hel veckas vab på det. Det är inte kul, men periodvis är det nog ganska normalt tror jag, att det blir en hel del vab.
Skrivet av    Majamyra

Adam är 3½ år nu

första året var helt hoppllöst, jag var på jobbet o gästspelade nån gång då och då kändes det som + att jag själv också blev sjuk av alla dagisbaciller hela tiden. Nu är han som sagt 3½ o har inte varit hemma från dagis på nästan 1 år.
Skrivet av    Lisa o Adam 8/2

ca 1v om året

är barnen borta från dagis och skola pga magsjuka eller feber.
Skrivet av    farmis

Varannan vecka

i ett års tid var sonen sjuk. Sa upp mig o sonen fick vara ledig i 8mån, under den perioden var han ej sjuk en enda gång...
Skrivet av    Maria

I princip aldrig

Dottern som nu går i försoleklass var borta ett par dagar verje termin, en gång hade hon vattkoppor, en gång magsjuka och ett par gånger hade hon lite halvfeber på kvällen så hon fick stanna hemma en dag för säkerhets skull. Men kanske 10 dagar totalt under hela dagistiden. Med lillpojken får vi se - han har inte riktigt storasysters järnhälsa - men näst intill. Han började 22/8 och hittills har han varit på dagis alla dagar.
Skrivet av    Egalia

Artiklar från Familjeliv