Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kalas med allergiska barn; behöver tips!

Skrivet av Lilo
Skall ha 4-års kalas på lördag och det kommer 7 killar. En är muslim (=ej griskött)+ sojaproteinallergiker och en är mjölkallergiker. Har redan gjort en "glasstårta" men skall köpa sorbet också. Vilken mat kan man bjuda på så att alla kan äta och man inte behöver köpa olika saker?? Jättetacksam för hjälp.
Svar på tråden: Kalas med allergiska barn; behöver tips!

Kan sojaproteinallergikern...

...och mjölkallergikern äta tofulines glassar? I så fall skulle jag bjuda enbart på sådan glass (så man inte behöver hejda en stackars 4-åring från att smaka på sånt han inte tål). Den ska vara riktigt god säger de som är experter på området. Hemgjord sorbet innehåller inga mjölk- eller sojaprodukter alls och det är inte så fasligt krångligt att veva ihop. Hur dags är kalaset och hur länge är det? När vi hade 4-årskalas så bjöd vi \"bara\" på glass + maränger + olika såser, strössel och bär samt kakor och muffins. De rullade i princip därifrån. Fast vårt kalas började vid 2 så det var inte ett som sträckte sig över lunch eller middag. Min fråga är alltså: Ska du verkligen bjuda på mat förutom glassen?
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Så här är det

kalaset är från 15-17. Egentligen behövs det väl inte mat, men sonen vill gärna att de skall äta mat också. (För det har de andra haft på sina kalas...) Glasstårtan har han önskat sig till sitt kalas; vad jag har förstått så är dessa barn mycket väl medvetna och behöver nog inte hejdas. Tvärtom behövs de övertalas att det och det är OK att äta. Får väl fundera hur vi skall göra med maten; har blivit tipsad om kycklingkorv och kycklingköttbullar till spett...
Skrivet av    Lilo

NEJ.

Våran son kan då inte det då han är soya allergiker för tofuline innehåller soya. Så det är inte att rekommendera. Men nu mer finns det väl en del glass som är mjölk- soya fri, eller.
Skrivet av    Mimmi med triss i M

hade kalas i helgen

och då är det en flicka som är allergisk mjölk och soya. Jag pratade men hennes mamma om just glass eftersom det var det vi skulle bjuda på och hon sa att det fanns bara en glass sm hon kunde äta (förutom isglass) och det var en glass av märket Oatley. Den är havrebaserad Vi hittade den på Ica Maxi. Prata med barnens föräldrar och få tips ifrån dem.
Skrivet av    -Nena-

Riktig sorbet innehåller inte mjölk

eller soya. Vissa kanske inte tycker att sorbet är glass, men nu blir det sorbet de får. Det verkar vara det som de själva helst vill ha...
Skrivet av    Lilo

Köp pizza och beställ en utan ost

slica och servera :=) Du kommer bli idol :=) Sojaprotein - är lite osäker där, men det bör vara ok, eller???
Skrivet av    Annette

Artiklar från Familjeliv