Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Härskarteknik?

Skrivet av Villemo
Majken gillar verkligen öppna förskolan, som vi besökt ett par gånger i veckan i höst. Höjdpunkten är sångsamlingen, och hon bänkar sig gärna på mattan i GOD tid. Sist tröttnade hon dock på att det inte kom i gång, så hon hämtar Fröken, pekar ut var hon ska sitta. Sedan går hon som en vallhund och liksom skriker med sin höga röst så att alla föräldrar och barn ska rappa på med att sätta sig i ringen.

Utan att kunna prata hade hon meddelat fröken sin önskesång: Lilla snigel. Hon hötte helt enkelt med pekfingret tillräckligt många gånger. Fröknarna där antydde något om att hon kanske skulle bli chef - ja, det blir i så fall den femte hemma hos oss...

Efteråt fick båda fröknarna varsin kram, och sen såg hon sig runt efter fler kramoffer hittade en mamma med två barn, som vi inte är så bekanta med. Mycket kramar fick de. Hur som helst, gläds jag så länge denna frimodighet varar.
Jag blir jätteglad över att hon int
Svar på tråden: Härskarteknik?

Ohh Majken

vet allt vad hon vill. Vad händer när alla inte är lika tillmötesgående? Påminner lite om lillebror han \"kräver\" också en del, som tex att man ska sjunga imse vimse spindel och ser oftast så uppfordrande ut att ingen vågar säga nej. Han kan få äldre män som vanligtvis aldrig tar en ton, att sjunga. Kramas gillar lillebror också, gärna alla fröknar och alla föräldrar på dagis som råkar vara där.
Skrivet av    Björna med lillebror

Haha, vilken häftig tjej du har!

Axel har inte alls varit så bestämd, fram tills väldigt nyligt. Han knallar runt hela dagarna med en penna och ett papper, pekar på papperet och säger \"Stoo Tattor\" (stor traktor). Givetvis ritar man då en traktor vilket resulterar i att han pekar på ett nytt ställe och upprepar ordet, om och om igen. Han tvingar alla att rita, från dagisfröknar till bvc-tanter. Han behöver inte känna personen i fråga det minsta. Idag fick en manlig bekant rita sisådär 20 traktorer..
Skrivet av    Sara med Axel o Frej

Hejsan!

Det låter som att Majken vet vad hon vill. Det vet Asta också men hon är inte så framfusig, eller vad man nu ska kalla Majken, utan lite mer förfinad. Hon mer visar vad hon vill genom att förekomma och ta fram de saker som behövs och så. Om hon vill gräva i sandlådan hämtar hon hink och spade och säger sandlåda till storebror på 16 år som inte kan motstå lillasysters språkliga framsteg. Om hon vill ut med sina systrar hämtar hon ett hopprep och yngsta storebrorsan får hon med sig genom att hämta en hand- eller fotboll. Hon har med andra ord lärt sig vad som intresserar dem och använder sig av det. När mellanstadiekören på ungarnas skola repeterade förra veckan gick hon in till dem (jag var såklart med lite i bakgrunden), letade upp sin storasyster och sedan var hon med och sjöng. Musikläraren fick alla att sjunga Bä, bä vita lamm för att Asta skulle kunna vara med. Hon går nämligen och sjunger BÄ, BÄ hela tiden....Ibland tror jag att åtminstone varannan unge på skolan vet vem Asta är för hon hälsar på alla barn hon ser och eftersom vi bor mittemot skolmatsalen blir det många hej och hej då på en dag.
Skrivet av    Malla med Asta

Det kan man ju oroa sig för

vad som händer i uppvaknandets brutala stund, när de inser att inte alla tycker deras fasoner är lika charmiga som föräldrana och syskonen... Fast jag tror de fattar galoppen ganska fort på dagis. Dessutom känner jag att det är en styrka att vara tydlig med vad man vill och kunna säga ifrån. Sen ska man ju som lillebror också vara väldigt snäll, förstås! Vad gulligt det måste vara när alla gubbs tar ton för hans skull!
Skrivet av    Villemo

Oj!

Traktorer som är så svårt att rita! Eller? Hur likt måste det vara? Tycker det är så fantastiskt att det finns småttingar som faktiskt kan prata - jag längtar!
Skrivet av    Villemo

Så underbart

Asta måste ha det med alla sina syskon! Man kan väl knappast ha det bättre än att vara sladdis i en syskonskara? Hon behöver antagligen inte ta i så mycket, eftersom han har ett helt hov av människor som gärna bifaller hennes önskan. Väldigt socialt kompetent, måste man kalla henne, inte sant? Att skrika högt tills man får som man vill är ju inte lika gångbart i längden som att ta dem med list och smicker... Ha det gott!
Skrivet av    Villemo

Artiklar från Familjeliv