Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Trosor = blöja

Skrivet av johanna
det tror iaf vår tjej på snart två år. Är vi hemma och hon får gå naken om rumpan så går hon alltid till pottan för att bajsa/kissa, fast vi påminner ju en hel del oxå. Men om hon har trosor på sig så tror hon att det är fritt fram att kissa i dom. Och borta så har hon jämt blöja på sig.

Någon som har nåt tips på hur vi ska gå vidare nu!??
Svar på tråden: Trosor = blöja

Så där

hade vi det också i början, dottern tyckte inte att det var någon skillnad mellan blöjor och trosor till att börja med. Men ganska så snart så kände hon att det blev oändligt blött i trosorna när hon kissade i dom och slutade upp med det. Jag tror att det löser sig av sig självt.
Skrivet av    Helena

Så här gjorde vi...

Jag har en dotter som är 2 1/2. Sedan hon fyllde två år började vi ta av blöjan så fort vi var hemma och satte på trosor istället. Jag började leta efter trosor med fina tryck på, tex nalle puh, och sa att \"tänk nu på att Nalle Puh inte vill ha kiss på sig, så kom ihåg att springa till pottan så fort du är kissnödig\". Det funkade bra för oss nästan med en gång, klart att det hände olyckor men hon var från början väldigt mån om att det inte skulle komma kiss på trosans tryck. Kanske värt att prova.
Skrivet av    ninelina

Samma här!

Det löste sig av sig självt genom att hon insåg att hon blev blöt. Två gånger fick vi byta byxor, trosor och strumpor, sedan funkade det. (Förutom bajset, men det har ju inte med den här saken att göra!)
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Artiklar från Familjeliv