Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Personalens kompetens

Skrivet av Mamman
Jag har listat ut att det inte finns någon förskollärare på min dotters avdelning. Det är istället tre barnskötare. Jag tycker att de verkar ha en dålig verksamhet (vad jag vet) och är lite orolig för att min dotter inte får den pedagogiska verksamhet som hon har rätt till (och som jag betalar för). Vad tycker ni andra? Ska man vara orolig?
Svar på tråden: Personalens kompetens

svårt att avgöra

du nämner inget om vad de gör på dagarna hurdana rutiner de har och vad de har för verksamhet/aktiviteter. för något gör de väl hoppas jag. Barnskötare kan vara mycket duktiga som pedagoger fast de inte har förskolelärarutblidningen så enbart på grund av det ser jag inga större problem Däremot om du märker brister på förskolan att de ex inte har aktiviteter eller att de alltid bara ritar varje dag och inte stimuleras på annat vis. att personalen är dåliga med rutiner eller inte har några rutiner alls ex tvätta händerna före maten osv att personalen är dåliga på att styra lite i leken så barn blir utanför eller utsatta för mild mobbing då får man självklart säga ifrån. Fungerar aktiviteterna bra ?(handlar inte om att man måste ha schemalagda aktiviteter vid speciellt klockslag det har inte våran avdelning med 3 förskolelärare heller utan att det finns aktiviteter) Är det lite olika aktiviteter eller är det bara samma samma varje dag? Hur fungerar gruppen tillsammans? osv. är det en bra miljö så fungerar det säkerligen alldeles utomordentligt med \"bara\" barnskötare.
Skrivet av    Lisa

Aktiviteter...

...nu är min tjej bara 2½ år så hon berättar ju inte exakt vad de gör.. Men vad jag själv sett så har de samling varje morgon, sen är det utevistelse kl 10.15-12. Efter maten vilar de och sen är det mellis och därefter utevistelse igen (ca 15.15 tills man hämtar vid 16.30). Planeringskalendern är oftast tom, förutom att det står att de är ute fm och em. Uteleken är fri. En enda gång (vad jag vet) på 1½ termin har de gått till skogen (som är alldeles intill!) Så verksameten är väl inte riktigt vad jag förväntar mej...
Skrivet av    Mamman

på vår förskola (har två barn)

så är det för den äldre samling och fri utelek på förmiddagen. lunch och uppevila för hon sover inte middag längre. sedan fri utelek på eftermiddagen igen. för henne blir det aktivitet på samling och uppevilan de går till skogen en gång i veckan. för yngre dottern är det så här (hon är 2 år) samlign fri utelek lunch och vila fri utelek. även de går till skogen en gång i veckan. så aktiviteterna för henne är i stort sett samlingen på samlingarna är det ibland gymnastik efter ålder alltid lite sång och en del grupplekar.
Skrivet av    Lisa

Tycker att det låter

fullt normalt. På alla dagis jag vet så är det utelek som dominerar. Så länge vädret tillåter så är det väl underbart att de får vara ute och leka så mycket som möjligt. Fråga personalen vad de gör med barnen när det tex är dåligt väder och de måste vara inne. Får du då ett otillfredsställande svar så kan du kanske ta upp det hela med förskolechefen? J
Skrivet av    J

nej

min dotter har gått på en avdelning med bara barnskötare och den finkade typ bäst på hela förskolan. Tror att det handlar mer om person än utbildning. Om du tycker något saknas så ta upp det med personalen, det behöver ju inte ha med utbildning att göra.
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv