Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*PINSAMT*Tygpåse på dagis hänger på kroken,varför?

Skrivet av LottaJ
Ööööhhh... jag får väl skylla på att det inte var jag som skötte inskolningen på stora killens nya avdelning... Upptäckte när jag hämtade idag att det hänger en tygpåse på varje barns plats (jag har tidigare trott att det varit ett förkläde). I "vår" fanns det två par kallingar (sonens).

Vad tror ni att den används till? Ska man lägga nya ombyteskläder där eller lägger de smutskläder där? (Ingen personal fanns inne och vi hade redan "hämtat" och skulle gå vidare till lillebror).

Jag får fråga imorgon men ifall jag glömmer det... Vad tror ni påsen är till? Rena kläder eller?

*PINSAMT*

Svar på tråden: *PINSAMT*Tygpåse på dagis hänger på kroken,varför?

ombyten

jag tror att den är till för att lägga ombyten i.
Skrivet av    jozie

jaså måste det ju vara...

tack för ditt svar (ifall jag nu glömmer dom att fråga)
Skrivet av    LottaJ

smutskläder

istälet för at lägga kläerna i en plastpåse på hyllan, det visar så tydligt att barnen har något smutsigt + att man spar på miljön genom att itne använda plastpåsar.
Skrivet av    ella

Hr inte sådana, men gissar...

...att det är till smutsiga kläder, så att föräldrarna tydligt ser vad som är smutsigt och inte behöver kolla i väskan efter påsar =) Några föräldrar tar inte heller hem väskan över natten. Men det säkraste är nog ändå att fråga =)
Skrivet av    Mica

Jaha =)

Nu är det två som röstar för att det är smutsiga kläder=) Som sagt, jag måste komma ihåg att fråga=) (Jag tog hem kallingarna och la dem i tvätten ifall de inte var rena)
Skrivet av    LottaJ

Extra kläder....

Vi har en tygpåse för extrakläder. Byxor, kalsonger, strumpor, tröjor, m.m. Blir det smutstvätt under dagen så läggs de i en ihopknuten påse uppe på hyllan.
Skrivet av    IngelaA

Röstar också för...

...extrakläder. Smutsiga - kanske - kissiga kläder vill man ju inte ha en tygpåse, även om det skulle vara bättre för miljön istället för alla dessa platspåsar, som någon skrev. Nej, helt klart för extrakläder! Du kan väl berätta var den var till imorgon, om du nu kommer ihåg att fråga. Hmm.
Skrivet av    Eva

att jag skrev smutskläder

beror just på att vi valde att det så för att det inte skulle bli så tydligt vilka som kissat på sig. Tycker att en plastpåse på hyllan är vidrigt, kränkande för den som har den, speciellt om det är ett äldre barn.
Skrivet av    ella

tredje alt

på vår förskola har de sovattrealjer i tygpåsarna ;) Småbarnen har fleecekläder, mössa, vantar och sockor samt ev gosedjur. De större har kudde, filt och gosedjur.
Skrivet av    Anonym

Nu vet jag...

Det är rena kläder som ska ligga i påsen. Använda och smutsiga kläder ligger på hyllan så att vi föräldrar kan avgöra vad som ska hem och tvättas.
Skrivet av    LottaJ

Artiklar från Familjeliv