Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sparpengar...(även på Styvföräldrar)...

Skrivet av Anonym nu.
Hur gör ni som är separerade med sparpengar? Om man separerar och det finns sparade pengar till barnen, tex om jag sparat en rejäl summa till barnen; bådas underskrifter krävs för att det skall kunna gå att tas ut av dem. Vv boende. Andra föräldern vill använda av pengarna för att betala utlandsresa med nya familjen och ny skidutrustning. Jag vill inte skriva på eftersom_jag_sparat pengarna - till körkort, ev. handpenning på lägenhet etc. inte till "konsumtion" av det slaget. Andra föräldern knorrar eftersom de tycker att det är barnens pengar och inte "mina". Förmodligen blir det ingen resa om inte pengarna kan användas, eftersom det skulle bli för dyrt att åka/köpa hela nya familjen då. Jag skulle inte ta med barnen själv om jag inte hade råd - då fick vi göra något annat.
Svar på tråden: Sparpengar...(även på Styvföräldrar)...

Börja spara eget!

Alltså konton i ditt namn som är barnens. Då slipper du framtida diskussioner. De pengar du redan sparat har ni båda vårdnadshavare dirpositionsrätt till - men kan inte ta ut enskilt, som du ju skriver. Jag tycker som du: om du har sparat till barnen ska pengarna inte användas för t ex utlandsresor...
Skrivet av    MJ

Han får väl...

knorra hur mycket han vill. Det är ju som sagt barnens pengar och när barnen är stora nog att bestämma vad de ska gå till då får de göra det. Men han kan ju inte komma och bestämma det åt barnen. Sen verkar det ju som om det är du som sparat och då har han ingan talan. Eftersom det inte är hans semester du sparat till så skriv inte under och låt honom klaga lite. Ditt beslut!
Skrivet av    Tanya med 3

Låt honom knorra

Verkar som att hans nya fmailj vill åka på semester för dina sparpengar. Skulle jag såklart aldrig gå med på. De får väl har en egen ekonomi!
Skrivet av    Miss Lyckad

Så klart inte

ska pengarna gå till någon resa, ja isf när dom är 18 år och bestämmer själva. Vi hade gemensamt sparande ett tag men sen var det bara jag som fortsatte att sätta in. Så jag öppnade ett nytt konto, visserligen i deras namn det är bara jag som har utagningsrätt på det.
Skrivet av    40+

Ska nya familjen....

åka på semester för BARNENS sparpengar?? Hmm, det är ju en gåva de har fått dvs en traderad gåva och skall då ej kunna gå att tas tillbaka.
Skrivet av    Desperado

Nej,nej,nej!

dessa pengar är barnesns och ska gå till sånt som du skriver körkort etc... resor för barnen betalar man ur egna fickan...såklart!
Skrivet av    Anette.E

Artiklar från Familjeliv