Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu har min son kommit hem med rivmärken igen..

Skrivet av Katharina
Det är en 2-årig pojk som rivs och bits på dagis. Dagispersonalen säger att de jämt får säga till denna pojk, men det tycks ointe hjälpa. Vad skulle ni gjort som förälder?
Svar på tråden: Nu har min son kommit hem med rivmärken igen..

Prata med förskolechefen

skulle jag gjort. Ett barn som bits och rivs mycket behöver \"punktmarkeras\". Kanske barnet inte mår så bra och behöver följas upp av den anledningen också.
Skrivet av    Ingrid

Äsch dra inte så stora växlar...

...på detta. Nu vet jag ju ingeting om hur just det här barnet har det men de allra, allra flesta barn har en period då de rivs eller bits utan att det råder missförhållanden i deras liv. Men jag håller med om att barnet bör \"punktas\" och få förklarat för sig att man_gör_inte_så_för_det_gör_ont! Om och om och om igen! Vidare så skulle jag som förälder uppskatta mycket om jag fick veta om mitt barn hade ett aggresivt beteende så att jag kunde arbeta på det hemma också (barnet kan ju vara from som ett lamm hemmavid :-)!
Skrivet av    Ditte

Men

Jag lade till det för att poängtera att det kan vara så att barnet av någon anledning inte mår bra och då är det viktigt att det blir uppmärksammat, jag sade inte att det VAR så!
Skrivet av    Ingrid

Barn som inte talar så bra

är ofta lite \"ruffiga\" och tar gärna till klösning, puttning och annat för att kunna ta plats. Det handlar nog inte om att inte må bra utan är oftast mer en fråga om att vänta ut tills barnet talar bättre.
Skrivet av    Hervor

Pratat med hans föräldrar. *imt*

\'\'
Skrivet av    Jenny

Och??

Ska de vara på förskolan och ge den killen stöd och passa honom så att han inte rivs? Det här handlar om saker personalen måste ta tag i. Att små barn rivs eller bits är inget ovanligt . Personalen måste ha en plan hur de skall hjälpa killen att bryta beteendet.
Skrivet av    Akleja

Artiklar från Familjeliv