Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Somliga morsor

Skrivet av seven
borde hängas.

Eller vad tycker ni om det här upplägget: Kalasinbjudningar delas ut till 7-åringar på skolan (emot skolans uttryckliga regler), men bara till vissa tjejer i klassen. Kalaset inleds dessutom med att tjejerna hämtas i gemensam tropp kl 15 direkt från skolan framför näsan på de icke inbjudna.

Jag har FULL FÖRSTÅELSE för att man inte kan bjuda alla sina 20 klasskamrater på kalas - men man gör väl ändå inte på det här sättet!!!
Svar på tråden: Somliga morsor

Usch...

vad trist! Det skulle verkligen göra mig superirriterad. Tycker gott du kan tala om det för föräldrarna att det inte är särskilt sjysst att göra så.
Skrivet av    Polly

Usch

sånt där gör mig så ledsen. Hur ska vi kunna kräva sunt förnuft och respekt från våra barn om vi vuxna beter oss sådär? Finns _ingen_ ursäkt för den sortens beteende. Däremot passar jag hängningen..är emot dödsstraff! =D
Skrivet av    Qanna

Men går skolan med på det?

På våra skolor har man inte ens fått dela ut kalaslappar om inte alla är bjudna. Då får man skicka det på annat sätt.
Skrivet av    Lena_O

Men...

vad kan skolan göra, egentligen..? Om man vet att man inte får dela ut inbjudningar, så ser man väl till att göra det då ingen skolpersonal ser det - och när det upptäcks i efterhand är ju skadan redan skedd... *funderar bara*
Skrivet av    Fröken Fräken

vad spelar det för roll?

Om man delar ut det i skolan eller skickar hem. Barnen lär ju ändå prata om kalaset i klassen/skolan! Tycker det är lite löjligt med det där......bjuder man en i klassen så måste man bjuda alla..... Man bjuder ju dom man umgås med, precis som man gör i vuxenlivet!! Bjuder man hem några arb kamrater en kväll.....måste man bjuda hela jobbet då??
Skrivet av    Anonym

Men herreguud

Det är väl en viss skillnad på barn och vuxna i denna fråga!
Skrivet av    Anna

Så du skulle bjuda 20-25 ungar

\"bara för\" så att ingen unge skulle ta illa upp??? Även fast ditt barn inte vill bjuda hela klassen! Det är ju lite mer pengar som går åt om man bjuder ca 12 ungar än 25!!
Skrivet av    Anonym

Bedrövligt...

klantigt och ogenomtänkt av \"kalasfamiljen\". Dåligt, dåligt!!! Så gör man inte nej! Vår skola har regeln att antingen bjuder man alla killar, alla tjejer, hela klassen eller några få. Skall man bara bjuda t ex killarna, eller tjejerna eller några få så måste inbjudningarna skickas hem till respektive barn, bjuder man däremot hela klassen går det bra att lägga inbjudningarna i facken. Fungerar som tur är hos oss!!!
Skrivet av    Vardis

vad är det för skillnad, att få

inbjudan i brevlådan eller i skolan. Hela klassen lär ju veta att det är kalasdax för dom bjudna barnen lär ju prata om det!
Skrivet av    Anonym

att de barnen som inte är bjudna inte ska få det skrivet på näsan förståss. hoppas du alrig lär dina barn att göra så. ha lite empati!!!!!!!!!
Skrivet av    Busluren

Skillnaden är i mognaden

Barn förstår inte skillnaderna på samma sätt som vuxna. Barn förstår inte att man inte kan bjuda alla alla gånger. Barn förstår inte heller att vissa barn kan känna sig utstötta av att få sådant skrivet på näsan hela tiden. Vuxna förstår att man inte kan vara vän med alla på ett annat sätt än barn. Vuxna förstår även att det inte handlar om utstötning när inte varenda arbetskamrat blir bjuden på fest hos någon. Däri ligger skillnaden.
Skrivet av    Eva-Ley

Stor roll

Självklart kan inte alla bjuda hem hela klassen. Men just därför och för att barn lever mer i nuet så är det så taskigt att skylta med kalas. Lapputdelningen är en sak som jag tycker suger. Ännu sämre är att de \"utvalda\" barnen ska hämtas i gemensam tropp framför näsan på de icke utvalda tidigt en fredag em och komma kalasklädda till skolan. För ett barn blir det kalaset oerhört mkt mer påtagligt än ett kalas som bjuds in till i brevlådan och hålls utan direkt anslutning till en skoldag. Behöver jag tillägga att den tjejen som har kalaset leker med precis samma tjejer som min flicka och har lett en utfrysningskampanj mot min tjej bl a genom att säga att de som leker med min tjej inte får komma på hennes kalas. Skolan har tagit upp det med hennes föräldrar och ändå väljer förädlrarna att göra så här. För min flicka spelar det stor roll!!
Skrivet av    seven

Hur gamla är ditt/dina barn?

Har du funderat på hur det skulle vara om de stod där och fick titta på? Jag har reagerat mot det här med gemensam kalashämtning en gång tidigare på dagis, då min dotter var bjuden, men en annan tjej var den enda i sin åldersgrupp som blev sittande kvar. Fy fan vilken ledsen tjej det var!
Skrivet av    seven

Barn pratar

oftast om det de håller på med och det de precis ska göra. Om inte föräldrarna haussar det så pratar de sällan om vad de ska göra på söndag på en torsdag. Det är inte så att du känner dig ruskigt träffad eftersom du så envist förfäktar \"din åsikt\"? Och att jämföra med vuxna är ju inte speciellt relevant - att barn inte fungerar som vuxna är väl ungefär det första varje förälder upptäcker.
Skrivet av    seven

Rektorn eller annan personal får lösa det

helt enkelt. Man får lyfta luren och ringa till föräldern som har gjort utskicket och tala om att de får ändra mötesplats. Så hoppa på rektorn om inte den övriga personalen har kurage nog.
Skrivet av    Lena_O

Det är inget nytt att barn mår dåligt av det

Denna typ av regel har funnits i många skolor (och på dagis) i många många år. Och det kan ju bero på personalens goda erfarenheter av att behöva ta itu med \"resultatet\" sedan. Tro på erfarenhet säger jag bara. Den håller rätt så långt när det gäller arbete med barn.
Skrivet av    Lena_O

Idiotiskt gjort!

Det är rent och skärt korkat att göra så. Visserligen kommer de som var bjudna på kalaset att prata om det men det blir mindre uppenbart för de som inte var bjudna om inbjudan sker brevledes. Hoppas att skolan tar itu med det. Ungefär som på dagis där de varje år säger åt föräldrarna att INTE lämna kalasinbjudningar på dagis om inte alla är inbjudna.
Skrivet av    Hervor

Så gjorde det på min

sons skola med för någon vecka sedan! Jag blev helt chockad, när det visade sig att det bara var en del av klassen!! Förstår inte alls hur föräldrar tänker när det gör en sådan sak
Skrivet av    mia

Tack för alla svar!

Det är skönt att höra att det finns fler som reagerar. Jag tog upp det med en stressad fröken i morse. Jag vet inte vad de gör.
Skrivet av    seven

Det är lata föräldrar

som inte orkar visa sina barn att man får dela ut inbjudningar själv. T ex lägga varje inbjudining i ett kuvert och sedan sätta på frimärke, eller gå runt och lägga vid varje bostads egna postlåda.
Skrivet av    Eh Tar

Aldrig!

Jag skulle aldrig bjuda så många. Varken barn eller vuxna. Jag skulle lösa det på något annat sätt bara. Men att jämföra barn och vuxna i denna fråga går ju inte.
Skrivet av    Anna

Fast skulle du

bjuda nästan alla på jobbet med inbjudan i fikarummet och utesluta några. Sen hämta dem på jobbet, inför alla andra som inte skall med till festen? Tror jag inte många skulle tycka var så roligt.
Skrivet av    Akleja

Jo det skulle jag, eftersom vi är 150 st

på jobbet så skulle jag kunna lämna lappar i fikarumet och bjuda 10 st utan problem, eller skulle du bjuda alla 150 st??
Skrivet av    Anonym

Varför jämföra barn med vuxna?

Barn är ju helt annorlunda än vuxna. För vuxna spelar det ingen roll att festen är direkt eller på söndag för vi har bra koll på att en fest som vi inte ser ändå finns. För barn är det stor skillnad!
Skrivet av    seven

initialt

så skrev jag ju dessutom att jag har full förståelse för att man inte bjuder alla barn - det är själva sättet som är löjligt.
Skrivet av    seven

Artiklar från Familjeliv