Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad är det för fel på min 7åring?

Skrivet av eleonor*
Totaljävlig mot allt och alla
Uppkäftig jämt
Slåss jämt

Ber man om nåt så får man tillbaks: Varför det?
Jag får alltid göra det!
Han kan aldrig hjälpa till. Mina minsta barn är rädd för honom. Mina äldsta barn är skitless på honom. Till och med hunden går undan.
Många gånger är han rent elak. Vad ska jag göra?
Svar på tråden: Vad är det för fel på min 7åring?

Inget proffs men

Det råd jag kan ge är att var konsekvent, sätt in honom på sitt rum när han är elak och slåss, visa att det inte är acceptabelt...Att han helt enkelt inte får vara med när han gör så. Viktigt att visa att du älskar honom och tycker om honom, men adrig tillåta eller se genom fingrarna om han är elak. han är ju så stor så det förstår han. Hoppas det kan vara till någon hjälp!
Skrivet av    B

va skönt

Att höra någon som har det som jag. Min 6-åring är likadan, slåss, är uppkäftig, och har dumma kommentarer till folk. Det konstiga är att han helt struntar i om det är små eller vuxna han säger saker till. Men samtidigt så kan han ju sköta sig och han har sina stunder han vill sitta i knät och mysa. Kramig och gosig. Dom stunderna tar man vara på kan jag lova. Det jag försöker hålla fast vid är att nej är just nej. Är han dum mot andra ute så får han vara inne och så är det punkt slut. Inget dataspelande eller tvtittande. Det brukar bita på honom. Och så det eviga tjatandet om att han måste försöka tänka före och inte efter. Men hur lätt är det för en 6-åring? Det är svårt. Jag menar man kan ju inte ge ungen godis, glass och pengar för att han ska vara snäll. Jag brukar ge honom en bingobricka på söndagar och gå bingopromenad. Han älskar det verkligen och springer som sjutton och kryssar nummer. Hela söndagarna blir oftast lyckade. Jag tror det är viktigt att visa att man uppskattar barnet för den han är och inte det han gör. Jo det bra han gör förstås. Det här vart inget bra svar va? Men jag kan stödja dig genom att säga, Du är inte ensam! *kram* på dig
Skrivet av    wobblan

Artiklar från Familjeliv