Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Angående inkontinens

Skrivet av Orolig 4-barns mamma
Jag har fött fyra barn, de två sista med bara ett år emellan. Nu två år efter sista dotterns födelse, så har jag börjat träna. Jag springer, men det funkar bara ett tag. Sedan börjar jag att läcka. Jag tycker det är jättejobbigt, för det hindrar ju mig att träna.

Räcker det med att jag kniptränar mer, eller är jag förstörd?
Svar på tråden: Angående inkontinens

Kör knip först...

... och om du tycker att det inte ger något efter ett par månader, kontakta sjukvården. Prova även smartballs, som hjälp med knipmusklerna.
Skrivet av    Eva-Ley

Kanske bättre...

du testar nån annan motionsform än att springa. Själv har jag fött 8 barn med mindre än året mellan de yngsta. Jag har inga inkontinensproblem än trots att jag motionerar då och då. Men jag är väldigt försiktig. Jag var nämligen på en föreläsning om bäckenbotten-träningsformer på ett tjejgym jag gick på tidigare. Då hade jag fött 6 barn och tränade 3 g/vecka. Där sa de att man ska undvika alla former av träning där man studsar, hoppas, springer om man har svag bäckenbotten, med andra ord efter flertal förlossningar. Det gör mer skada än nytta. Bättre att du simmar promenerar, cyklar eller styrketränar. Även när man styrketränar måste man tänka på att knipa medan man gör övningarna för att inte fresta på bäckenbotten. Knipövningar kan man väl aldrig göra för mycket av. Bara sååå tråkigt *L*
Skrivet av    Monika 8-barnsmamma

MONIKA var det du

som hade skrivit i VI FÖRÄLDRAR..8 barnsmor? det var kul att läsa iallafall.(hittar inte nu tidningen..skulle kollat lite extra..) men så kommer jag ihåg att det var Monica 8 barns mamma som skrev:)
Skrivet av    Maaria med Valle

Intimt ämne

så jag är anonym....men knipövningar och ett aktivt sexliv hjälper. Det är tråkigt att knipa men ack så nödvändigt. jag har fler barn än du och jag joggar och tränar utan att ens ägna en tanke på inkontinens, jag kan inte tro att det skulle bero på bara bra gener?
Skrivet av    anonym

Nej..

det var inte jag som skrev i vi föräldrar. Det finns en till Monika härinne med 8 barndet kanske var hon. Har inte läst det själv.
Skrivet av    Monika 8-barnsmamma

Artiklar från Familjeliv