Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skillnad på kiropraktor och naprapat?

Skrivet av Ingela
Visste inte riktigt var jag skulle skriva men chansar här.

Nån som vet vad det är för skillnad på kiropraktor o naprapat? Har ryggproblem som jag måste få hjälp med o vissa säger jag ska gå till en naprapat o andra säger kiropraktor så nu vet jag varken ut o in!
Svar på tråden: Skillnad på kiropraktor och naprapat?

kiropraktor är spec på ryggrad

så har du ryggproblem så skulle jag köra på det!
Skrivet av    Lille Skutt

Jag vet faktiskt inte...

..exakt vad skillnaden är, själv går jag hos en kiropraktor som är helt fantastiskt bra! Det enda han gör är att han \"knäcker\" lite på mina problemställen och trycker på visa punkter, stretchar lite också. Har varit hos en naprapat förut några gånger och hon masserade mycket mer, men det kan visst en del kiropraktorer göra också.
Skrivet av    Fru Marmelad

Har varit hos bägge

sorter. Naprapaten masserad och \"knäckte\" lite. Det tog en halvtimme och kostade 300:- Kiropraktorn tog fem minuter, ingen massage, bara knäck. Det kalaset kostade 450:- Kände mej lurad.
Skrivet av    Humlan

Gå till naprapat

Kiropraktorer kan knäcka till lite väl hårt så jag skulle nog inte gå till en kiropraktor faktiskt.
Skrivet av    Hervor

Naprapat är bättre..

..har jag för mig. Jag tror att det är så att en naprapat tar hand om \"mjukdelarna\" medan en kiropraktor fixar med skelettet. En naprapat har en betydligt längre utbildning än en kiropraktor så det känns mycket säkrare tycker jag.
Skrivet av    Charlotte

Fast det är nog ingen..

...som är \"bättre\" än någon annan. I mitt landsting (sthlm) kan man till och med få gå till kiropraktorn till vanligt läkarbesökspris (alt. frikort), alltså subventionerat av landstinget - dock INTE hos naprapaten! Det måste ju betyda att läkarvetenskapen inte tycker att kiropraktorn är sämre än de själva ens. Min kiropraktor samarbetar dessutom med läkare, röntgen och liknande. Superseriöst och inte sämre eller farligt på nåt sätt!
Skrivet av    Fru Marmelad

Tack ska ni

ha för ni tog er tid att svara. Har ringt runt o börjar med en naprapat, fick tid imorron så får vi se om jag får nån hjälp.
Skrivet av    Ingela

Tvärtom!

Det är kiropratorn som har mycket längre utbildning och en kiroprator tar dessutom också hand om hela kroppen...
Skrivet av    Myra

Och hur länge läser man till

kiropraktor? Naprapatutbildningen är 5 år.
Skrivet av    Bella

Artiklar från Familjeliv