Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har ni skrivit kontrakt med hem-bm?

Skrivet av Anna med Abbe
Läkaren frågade om vi har skrivit kontrakt med våra hem-bm, vilket vi inte har gjort. Är det brukligt och vad står det i så fall i det?
Svar på tråden: Har ni skrivit kontrakt med hem-bm?

Tror det...

Vid vår första födsel hade vi någon typ av skriftlig överenskommelse, mest för att alla parter skulle veta \"vad som gällde\". Där stod lite om inom vilken tidsram jag skulle \"få\" föda hemma, efterbesök, och rutiner vid ev. överföring till sjukhus. Andra gången var det också lite papper eftersom vi sökte (och fick!) bidrag då. Kontraktet i landsting där man ändå inte får bidrag är väl upp till var och en. Vill man ha en formell överenskommelse (om t.ex. jour, betalning, rutiner som bm och den födande samtycker om osv.) kan det ju vara bra. Men absolut inte nödvändigt.
Skrivet av    Anna Teresia

Tror inte det...

men jag minns knappt någonting längre ;-) Lider av svår amningshjärna just nu *s*... Fråga din barnmorska hur de brukar göra och följ hennes anvisning. Tror nog inte att det är några problem, huvudsaken är ju att ni är överens. Det är ju dags för dig snart :-) Är faktiskt lite avis trots att det bara gått 3 månader sen sist för mig. Kram och lycka till nu Cecilia
Skrivet av    Buscilla med Svea & Sture

Nä...

det gjorde vi inte. Vi fick däremot ett papper där det stod att om DM ville att vi skulle åka till sjukhus men vi lät bli så var det på vårt ansvar.
Skrivet av    Venus

Nej

vi gjorde inte det, men jag tror att vi kommer skriva någonting sånt nästa gång. Inte för att det var några som helst problem men om det skulle bli något så har man det där på papper. Det är mest för att jag ska kunna slappna av ordentligt. Men fråga din bm om hur hon brukar göra och lyssna på din magkänsla.
Skrivet av    Challis med Irmelin 030516

Nej...

inte vad jag vet (har iaf inte fått nån kopia på det isf). Jag fick bidrag och det enda som jag minns är att jag har skrivit under är dokumentet från risksamtalet (kanske själva bidragsansökan också). Jag antar att eftersom vi fick bidrag så får bm:an följa det som gäller enligt bidragsreglerna.
Skrivet av    Nadja

Så här sa vår bm

Tydligen har de skrivit kontrakt med klienterna tidigare men gått ifrån det för att de inte tyckte att det kändes nödvändigt. Det handlade mest om medicinskt ansvar och sånt, inget annat, så det behöver jag inte fundera mer på eftersom det uppenbarligen brukar fungera alldeles utmärkt utan kontrakt. Tack för svaren!
Skrivet av    Anna med Abbe

Tillägg

Jag tycker det verkar smart som några skrev att ha ett papper där det står alla de här praktiska sakerna, som jourtider, telefonnummer, rutiner, betalning och sånt. Det skulle underlätta för alla parter så att all information säkert når fram och man inte missar något bara för att man glömmer eller inte tänker på att fråga. Hm, kanske skulle föreslå det för barnmorskorna.
Skrivet av    Anna med Abbe

Artiklar från Familjeliv