Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vilken medicin

Skrivet av miamam
Hej! Jag har en son som snart får diagnos ADHD. Behandlande läkare vill nu skriva ut centralstimulerande medicin, ritalin som man tar 3 ggr/dag. Sonen har idag medicin mot sömnsvårigheter, äter kass osv. Kan man begära att han får testa strattera som första behandling? Vad har ni för erfarenheter?
Svar på tråden: Vilken medicin

Halloj.

Jag kan bara referera till Concerta som är depotmedicin. Den har inneburit en enorm skillnad för min son med uttalad ADHD. Medicineringen gör att han fungerar nästan \"normalt\" men aptit har minskat så vi har kontakt med dietister. Sömn har varit det lättaste att hantera genom att det ständigt, oberoende av att det är midsommar eller julafton, gäller samma tider numera för alla barnen. Vi har kort och gott fått sömnträna alla tre. Det var ett helvete första månaden men sedan sa det liksom \"plopp\" hos dem och efter det har det fungerat bra.
Skrivet av    mfors

Hej vi fick diagnosen i går

tror att våran son med skulle få den medecinen som du nämner fast 4 g perdag tror jag dom nämde. Var så mycket att ta in igår så jag minns inte säkert.
Skrivet av    sol

Strattera/ritalin

Enligt \"vår\" läkare så skrivs Strattera bara ut i de fall där inte Ritalin fungerar. -\"Medicinen är inte så mycket prövad och verkar mindre bra på överaktivitet och impulskontroll, då är Ritalina att föredra\". Erfarenheter? Synpunkter på detta tar jag tacksamt emot. Biverkningar? Concerta används när, vilka diagnoser? (Det har säkert skrivits massor om det här men jag har världens segaste modem som gör att det tar \"100\" år att få fram inläggen) :-))
Skrivet av    miamam

Artiklar från Familjeliv