Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur länge har barnen suttit bakåtvänt?

Skrivet av Majsan
Vid vilken ålder har ni vänt?

Finns det några barn som suttit bakåt efter 5 år?

Finns det några stora barn som sitter bakåtvända nu?

Behöver lite pepp, då alla vänner utom en har vänt sina barn nu. De är mellan 3,5 och 4 år.

Är vi ensamma med en 4,5 åring bakåtvänd?
Tänkte ha henne så minst ett år till, bara det funkar med bältena och vinterovarallen.
Svar på tråden: Hur länge har barnen suttit bakåtvänt?

Mina barn

är 5½ och 3½. 5 åringen sitter framåt vänt. Henne vände vi när hon var runt 3 år. Ångrar dock det att vi vände henne så tidigt, fast inget olycka har hänt... 3 åringen sitter bakåtvänt och planeras att göra det ca 2 år till. Beroende hur vinteroverallen får plast under bältena när han är över 5... Kan säga att han är en stor kille han är ungefär ca 1 år \"större\" än vad han är dvs väger mer och är längre än vad en normal 3 -åring är.
Skrivet av    Lakritstrollet

Så här....

Vår äldsta son är nu 6,5 och honom vände vi nån månad innan han fyllde 4. Så här i efterhan undrar jag varför vi inte väntade.... Mellankillen är nyss fyllda fyra. Han sitter bakåtvänd, och kommer att få göra det minst ett år till. Han är en liten kille, så det blir inga problem. Dottern är snart två, och sitter givetvis bakåt länge ännu.
Skrivet av    Annelie m. Tim, Isac & Ida

Mina barn

Min stora flicka åkte bakåtvänd tills hon var 3,5. Det var rekomendationen på den tiden. Lillan satt bakåt tills hon var 4,5 sedan var stolen som de båda haft så sliten att vi köpte nytt och då fick det bli bälteskudde. Båda mina har varit ca 110 cm när vi vände dem och då har det varit mycket trångt i stolen och huvudet stuckit över kanten. Lillan är i dag 5 år och 120 cm lång och kommer inte ner i kusinens bakvända stol, det provade vi i somras när vi skulle åka i syrrans bil. Stora flickan är 140 cm lång och har ett kg kvar till viktgränsen på bältesstolen går ut så där är det väl dags att ta bort den helt.
Skrivet av    Sofia*

Min dotter

åkte bakåtvänd tills hon var 5 år och 1 månad. Hon var 114-115 cm lång när vi vände henne. Orsaken till att vi fick vända var att internbältet inte räckte till längre när vinterkläderna skulle på. Stolen var fortarande inte urväxt på längden och hon hade hyfsat med benutrymme. Sonen fyller 4 år nästa vecka och han åker fortfarande bakåtvänd. Han kommer få fortsätta med det så länge det går och troligtvis så fungerar det lika länge som för dottern, dvs tills han är runt 5 år. / Jennie
Skrivet av    Jennie

Vände när

tjejen var 3,5. Tycker att det är helt ok.
Skrivet av    cecilia

åh hurra

snälla snälla berätta vad ni har för stol! Äntligen någon med \"välväxta barn\" som haft dem bakåt (har undrat så......) Min 3,5åring är 105cm lång och jag vill ha henne bakåt över nästa vinter.
Skrivet av    Anonym

Vi har

en Britax Twoway och bilen är en Saab 9-5. Dottern har ganska långa ben (vilket jag såg att din stora tjej också har) men det fungerade ändå väldigt bra i Twoway. / Jennie
Skrivet av    Jennie

Vår dotter vände vi...

... när hon var 4 år och 2 månader.
Skrivet av    JessicaF

Här också

Vår dotter satt bakåtvänd i en Twoway tills hon var 117 cm, och det var bilen hon växte ur - inte stolen. Vi har en liten Opel Vectra, och även vår tjej har långa ben.
Skrivet av    Majsan

Såhär:

Storebror åkte bakåtvänt helt och hållet tills han var 4,5 år, efter det satt han framåtvänt vid vissa enstaka tillfällen,tex i farmors bil, men bakåt i våra tills han fyllde 5 år. Lillasyster (4 år) sitter bakåtvänd och kommer inte ha några problem att göra det ett år till.
Skrivet av    Mega

BeSafe Kid

Har min son på ca 3½ år som är 105,5 cm lång. Stolen sitter i en Skoda Felica? iaf en liten bil. Fast den stolen har han snart vuxit ur pga att han väger drygt 17 kg och stolen är enbart godkänd till 18. Han har inga problem med att få plats i den. I den andra bilen(folkabuss) Har han en two-way plus och den är det inga problem alls att få plats i.
Skrivet av    Lakritstrollet

tack för era svar och suck

det var det jag var rädd för, jag tycker twowayen är så ful.... Men vad gör man inte när man är säkerhetsgalning ;) Hon får sitta kvar i sin cosmic (siiter så grymt bra med benen i den) så länge det bara går!
Skrivet av    Anonym

2 barn

Nova 5 år och 3 månader sitter frammåtvänd och Viggo 1,5 sitter bakåtvänd, Storasyster vände vi när lillebror fick ta över hennes Akta Duoflex, då han var 1 år. Alltså 4 år och 9 månader. Det var för att vi ville inte köpa en ny bakåtvänd stol som kanske skulle kunna användas i några få månadre. Men hon får fortfarande plats i lillebrors stol utan problem.
Skrivet av    MammaHela

Mina barn:

Storebror satt bakåtvänd i sin Twoway tills han var 4 år & 3 mån, fast han var _stor_ - 117 cm & 25 kg. Om inte viktgränsen varit uppnådd och det varit dags för vinterkläder hade han fått plats ett bra tag till. Lillasyster är 3 år & 3 mån, och kommer att sitta bakåtvänd minst ett år till.
Skrivet av    Jessika

Javisst,

han är nu 5 år och en månad. 113 cm lång och 19 kilo. Han har inte växt ur stolen på länge än. Britax two way plus.
Skrivet av    _Maa_

Mina två äldsta satt bakåtvänt tills

de var 4 år, min 3½-åriga dotter sitter bakåtvänt fortfarande och kommer fortsätta med det ett bra tag till för hon är liten till växten. Vår 11-mån grabb sitter också bakåtvänt naturligtvis.
Skrivet av    Monica

Vår äldsta

fyller 5 år i december men kommer att få sitta bakåtvänd fram tills nästa vår i alla fall. Vi vänder när vintern är slut har vi sagt. Nu är hon inte jättelång, hon är 107 cm och får gott om plats.
Skrivet av    Anne m 2

Nästan ända fram

tills hon var 5 bytte 2 månader innan hon fyllde 5 år.
Skrivet av    Jenny m F+H+E

Vände strax efter 5

Sonen var nån månad efter 5 år när vi vände. Känner ingen annan som vänt så sent tyvärr...vet en del som vänt redan runt 2.
Skrivet av    Elyzabel

Ja du....nästan så man skäms...

Ibland har man inte all information och gör efter det man vet...vilket resulterade i att min äldsta grabb (nu 10) fick sitta framåtvänd på bältestol när han var ca 2,5. Småsyrrorna satt framåtvänt från de var kanske 1,5 (!) Vet att det låter hämskt, men på den tiden bodde vi i Norge och när man gick från babyskydd till vanliga stolar så fick man rådet att ha dem framåtvända!!! De fina stolarna vi hade köpt efter de små babyskydden kunde man bara ha bakåtvänt tills 10 kilo, så jag var bara glad att mina hann bli 1,5 innan man vände... Lillebror var däremot en tung 1 åring...kommer faktiskt inte i håg, men då han hade samma bilstol så antar jag att vi vände honom redan innan 1 årsdagen, och så fick han bältestol när han var 3 och lillasyster tog över bilstolen. Men så fick jag mer information och blev upplyst, och vi flyttade till Sverige. Och när lillasyster var drygt 9 kilo var det ju bara ett alternativ, köpa ny stol!!!!! Kunde inte för allt i värdeln vända henne efter allt jag då läste!!! Hon satt bakåtvänd tills hon var 3, då gick det inte längre. INte för att hon var för stor, för hon var liten och vägde inte mer än 13 kilo. Men, hon kunde knäppa upp bälten själv och satt ju då utan bälte!! Vi bodde så till att vi behöve åka bil rätt ofta, och tog tillslut beslutet: Bättre framåtvänd med bälte än bakåtvänd utan... Fast det var INTE roligt. Och jag var så glad den dagen hon i alla fall passerade 15 kilo!!! Nu sitter vår minsta (17 mnd) bakåtvänd, och jag bara hoppas att hon får göra så i 3 år till. Hon är en annan typ så jag tror det kommer gå bra!!!
Skrivet av    Sölvi

Artiklar från Familjeliv