Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

placeringsfråga

Skrivet av Anonym
Vi har köpt en "ny" bil", en toyota avensis verso.
Tre barn (airbag fram så det är inget alt) hoppas vi ska åka snart:
3,5år, 105cm lång, långa ben har en cosmic.
1,5år, väldigt "enligt kurvorna", har en cosmic.
Baby i akta graco autobaby.

Hur placerar vi dem smartast, så att alla sitter bekvämt och säkert? Vi åker dagligen till och från dagis och lite till, rätt ofta åker vi tretimmars resor.

Tacksam för råd!
Svar på tråden: placeringsfråga

Grattis!

Grattis till bilköpet! Jag har egentligen inte så bra koll på varken Cosmic eller Toyota, men ger lite tankar i alla fall. Babyn skulle jag placera på någon ytterkant, både för att man vill kunna lyfta ur stolen och för att det är lite pyssligare att spänna fast den. Om babyn då är mellan två stolar känns det spontant som om man gör det onödigt krångligt. Sedan skulle jag nog sätta den stora i mitten, eftersom det säkert är lättare för henne/honom att själv klättra in när ni ber. Mellanbarnet, som kommer vara i den underbara trotsåldern (?) snart, skulle jag sätta på andra ytterkanten, eftersom det kan behövas lite extra hjälp vi i- och urklättring för henne/honom. Men nu har jag som sagt ingen aning om hur det ser ut när de väl är i bilen, men mitt grundresonemang skulle se ut så i alla fall. Lycka till!
Skrivet av    Majsan

tack för svar och grattis ;)

alltså grejen med den nya bilen är att det finns fem(!) platser därbak, tre i mitten och två längst bak (känns hur lyxigt som helst). Min fundering var att ha trotsan i mitten, babyn på ena sidan och stortjejen längst bak..... Till vardags iaf! Idag sitter storan i mitten och lillan bakom passageraren.
Skrivet av    Anonym

Aha...

Du ser hur mycket jag kan om Toyotor... ;-) Det låter väl som en bra plan, såvida inte den stora och mellantjejen ska sitta i samma \"säte\" om de kanske kan ha glädje och underhållning av varandra?
Skrivet av    Majsan

inte lätt med alla modeller

Hur skulle du kunna veta det ;)? tja glädje av varandra, de får väl hojta ;) När vi åker långt brukar vi se till att åka så att de sover. Sedan har vi ju CD spelare i nya bilen också, det är så mycket lyx så det är inte klokt ;)
Skrivet av    Anonym

Hmmm...

Kolla först i bruksanvisningen så det går att ha en bakåtvänd stol i bakersta raden överhuvudtaget. Jag har för mig att man inte kan ha det i XC90. Och även om man kan ha det misstänker jag att det kan vara lite trixigt att både motera stolen där, få bak barnet och spänna fast det ordentligt. (Fast då måste jag tillägga att jag inte har suttit i en sådan bil själv och därför egentligen inte kan uttala mig om det.) Annars håller jag med Majsan i hennes rekommendation och kan tillägga att det ju inte dröjer såååå länge innan er äldsta dotter är så stor att hon ändå måste sitta framåtvänt och då kan sitta längst bak så småsyskonen får bättre plats i mellansätet.
Skrivet av    Datahari

aha

ja det var en bra grej, det kanske inte ens går *snopen* Att få in henne ska inte vara några problem för jag tänkte helt enkelt plocka ur ett säte därbak och skyffla in henne genom bakluckan ;) (tror att det skulle uppskattas också ;) Men jag får kolla om det är en möjlighet. I XC90 förstår jag för den förstod jag inte hur man ens fick in extrasäten i (har iof bara åkt en kort sväng i somras) Tack för värdefulla idéer!
Skrivet av    Anonym

I vår Peugeot 807 kan man inte sätta

bakåtvänd blistol längst bak (enligt den taffligt översatta instruktionsboken). Skulle kolla hur det är i Toyotan först innan ni bestämmer hur barnen ska sitta. Vi har barn på bilkudde på 3e raden och bakåtvända stolar på 2a.
Skrivet av    Monica

Artiklar från Familjeliv