Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur blir dagis avgiften om man är separerad och

Skrivet av fialotta
den ena föräldern är föräldraledig med småsyskon = 15h/v.
Storasyskonet är hos mamma/pappa vv.
Svar på tråden: Hur blir dagis avgiften om man är separerad och

Min sons pappas sambo..

är föräldrarledig. Det innebär att sonen bara få gå max 15 h/vecka när sonen är hos sin pappa men när han är hos mig så har jag 100% plats för honom. Vi bor i småland, i en storkommun. Detta stör pappan som inte alls hade räknat med detta! Han var helt inne på att sonen skulle få fortsätta gå som vanligt på dagis och inte dessa 3 timmar/dag. Han tom bad mig prata \"förstånd\" med förskolepersonalen men jag vägrade!
Skrivet av    Tweedy

Glömde...

avgiften verkar vara olika i olika kommuner. (läs inlägg nedan) Så det bästa vore om du kontaktade din egna kommun och kollade upp just dom. Jag betalar ju fullt för sonen eftersom han har en heltidsplats där men hans pappa betalar inte ngt.
Skrivet av    Tweedy

Konstigt

Eftersom barnet enligt lag har rätt till full omsorg efter faderns behov på faderns umgänge, dvs jobbar fadern heltid har barnet rätt till detsamma... Att sambon är f-ledig ska alltså inte spela någon roll, då hon inte är förälder. Allt enligt skollagen.
Skrivet av    Eva

För oss var det såhär:

Vi separerade när lillebror var i magen. Storasyster bodde varannan vecka men var skriven hos mig. På pappas veckor fick hon gå heltid och på mina veckor skulle hon egentligen bara fått gå 3h, MEN eftersom hon ändå tog upp en heltidsplats så fick hon gå 9-15 på mina veckor för att det inte skulle bli så \"hattigt\" för henne. Detta är helt upp till föreståndaren... Dagisavgiften baserades helt på mig och min inkomst eftersom det är där hon är skriven. Nu har hon börjat förskoleklass/fritids och lillebror på dagis och de går gratis eftersom jag studerar, även om hon växelbor hos pappan som har \"riktig\" inkomst (och sambo som också arbetar)
Skrivet av    Egalia

Tack, tack!

Det är nog bäst att ta kontakt med komunen och kolla hur det är här....
Skrivet av    fialotta

Artiklar från Familjeliv