Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

alltså...min 2 åring är ohanterbar ibland

Skrivet av Linda m. Saga 050909 + 3 till
jag blir gråtfärdig och jag orkar bara inte tjaffsa med honom...

han skriker så högt att det skär i öronen...tårarna sprutar, snoret rinner och han är rosenransande rent ut sagt...slänger sig på golvet och vägrar lyssna...bara skriker o skriker tills han nästan kräks.

Imorse sparkade han av sig ena stöveln och sprang iväg med en stövel på ena foten bara och en strumpa på andra...och det var blött ute med så han blev ju klart dyngsur på strumpan..
det vara bara till och gå in med en skrikande Viggo och byta strumpor..när vi sen ska ta på stövlarna igen så vägrar han...skriker och skriker och sparkar av sig dem hela tiden..
stressade som vi är med då vi ska till dagis så blir man ju helt vansinnig på honom..
Saga låg och skrek i vagnen och Tova var halvvägs till sitt dagis med cykeln...
Jag fick sätta han i vagnen trots att jag inte får lyfta pga kejsarsnitter för snart 3 veckor sen och så får jag muta honom med en traktor för att han ska sitta kvar...

Inte nog med att Viggo trotsar...Tova är likadan ibland..vägrar lyssnar, tjatar och tjatar om hon vill nåt och går vi inte med på det så skriker hon allt hon orkar tills vi ger med oss tillslut...om vi nu gör det förstås.

Nu är ju turligt nog Niklas hemma fram tills 3 oktober...han har varit hemma nu sen Saga föddes och det känns skönt. Men jag fasar för hur det blir när han börjar jobba.
Jag får ju som sagt inte lyfta honom..men ibland glömmer man bort sig och gör det ändå...som när han då trotsar eller om han slagit sig och är ledsen.

För att få upp han ur sängen tänkte jag ha en stol i sängen så han kan klättra själv och jag håller han i handen...vi har provat nångång nu och han vägrar totalt...han klättrar inte upp på stolen..
så jag fattar inte hur jag ska få ur han från sängen sen när jag är ensam.


Svar på tråden: alltså...min 2 åring är ohanterbar ibland

Lite tips

När Amanda är helt omedgörlig går jag antingen därifrån eller leder in henne/bär henne in till sitt rum och säger att hon får lugna ner sig. Funkar ganska ofta, efter ett tag om hon inte slutar självmant, går jag in och har henne i knät och pratar igenom det som hänt och förklarar varför jag gjorde som jag gjorde. I stövelsituationen skulle jag helt krasst låtit honom gå utan stövlar omhan vägrat ta på dem. Självklart tagit med stövlar och rena strumpor till dagis (om det var dit ni skulle), men försöka allt för att inte låta mig \"luras\" att springa och jaga, trilskas med stövlar och bli arg ocg svettig. Hna upptäcker nog att det ändå är skönast med stövlar på och att han tom måste sätta på dem själv om han inte ska bli blöt om fötterna. Amanda vägrar ibland att sätta på sig skorna \"mamma kan...\", me då säger jag att då går jag och så går jag. Då sätter hon på sig skorna och så är problemet löst. Om hon inte vill gå med så lite beroende på trafiksituation förstås, men då går jag före och så fort hon inte ser mig kommer hon minsann springandes. Man måste ibland våga realisera sina \"hot\" för att få resultat. Angående sängen, kan han inte sova i riktig säng snart. Det är ju lättare för dig att hjälpa honom upp och ner i den om det behövs. Låter kanske som jag är en hård mamma, men det klart att jag ibland sätter på henne skorna och bär henne, men det är inte pga att hon tjatar utan för att jag vill /orkar. Lycka till!
Skrivet av    Monica m Amanda 030626

bra tips från monica!

jepp, vill han inte ha stövlarna så får han väl gå till dagis i lästen då, inge mer med det. om det inte är vinter då :D men nu är det höst så passa på att låta honom gå utan jacka etc till dagis. då börjar de förstå varför man har jacka ;) ang ditt kejsarsnitt och så hoppas jag att du tar det lungt. Måste vara jättesvårt då du inte får lyfta och så, speciellt med 3 barn. om det nu blir till att lyfta så lyft i han som han är, med eller utan ytterkläder, sedan tar du med en filt och snurrar runt han när han förstår att det är kallt ute. så gjorde jag med min son då han var helt omöjlig när det gällde att ta på kläder och skor. shus i vagnen och lillasyster i liggdelen. sedan bär det iväg. under färden till dagis brukar pengen trilla ned, först kan man hålla inne med filten lite och säga att; - ja, där ser du varför man ska ha på sig kläder! när han sedan börjar grina kan man ta fram filten och säga: - nästan gång kanske filten inte är med så det är nog bnäst du tar på dig kläderna hädanefter min unge man! det har gjort susen för min son, då har han fått förståelse för vädret. Kommer ihåg när han var 2 år och vägrade ta på sig kläderna, då fick han gå ut på bron som han var, byxa och t-shirt och det var snö ute. trodde han skulle komma in ganska snart men efter 30 sek eller så börjar man förstå att han inte skulle det så då fick man minsann ta in han och börja om från början igen :D det var då jag kom på iden att muppa ned han i vagnen och bara gå, sedan trillade pengen ned när han slutat grina ;) lycka till jonas Om det är jättemycket problem med hans trots tycker jag att hans pappa ska ta honom till dagis när han åker till jobbet för att avlasta dig när du nyligen har genomfört ett kejsarsnitt. vet inte vilken tid han åker men kl 07:00 är helt okey. bara min tanke iaf, då har du 2 barn att hålla reda på istället för tre.
Skrivet av    padre

Artiklar från Familjeliv